Čilić „osvetio“ Ćorića: Bio je to jako dobar meč, nadam se i sljedećem super meču

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.01.16. | 12:44

Marin Čilić ostao je naš jedini predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji na prvom Grand Slam turniru sezone, Australian Openu.

Najbolji hrvatski tenisač i 12. nositelj u Melbourneu je u drugom kolu, za dva sata i 21 minutu igre svladao Španjolca Albert Ramos-Vinolasa sa 6:4, 6:3 i 7:6(4).

Australian Open: Čilić u trećem kolu, Konjuh ispala, prolaz Dodiga i Mela

Visok postotak pogođenog prvog servisa - 62 posto, 17 ubačenih asova te jedna break-lopta za Španjolca u cijelom meču bili su ključni elementi u pobjedi prvog hrvatskog reketa.

Stvarno je bio jako dobar meč za mene. Servirao sam jako dobro, u poenima sam bio agresivan, tražio rješenja i mogućnost da napravim što više winnera. Pokušavao sam staviti Ramosa u defanzivu i to mi je išlo za rukom. Mislim da sam bio ekstremno koncentriran tijekom cijelog meča, fizički sam bio dobar na nogama. Rekao bih da sam u svim segmentima igre bio jako, jako dobar“, rekao je nakon meča Čilić.

Suparnik u trećem kolu bit će mu još jedan Španjolac, 24. nositelj Roberto Bautista Agut s kojim je do sada igrao u dva navrata, oba puta u finalu ATP turnira u Moskvi 2014. i 2015. i oba je puta slavio bez izgubljenog seta.

To je bilo u dvorani i poznajem njegovu igru. U zadnjih tjedan i pol ne zna za poraz, osvojio je Auckland i ovdje prošao dva kola. Bit će to definitivno težak meč. On je igrač koji ne daje puno. Jako je brz na terenu, veoma solidan, ima solidnu igru i sigurno da će puno toga ovisiti o meni. Nadam se da ću servirati dobro i da ću biti agresivan kao danas, da ću tražiti poen i biti mentalno čvrst. Fizički se dobro osjećam i nadam se još jednom super meču“, zaključio je Čilić.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićAustralian OpenTenisAlbert Ramos-VinolasRoberto Bautista Agut

Ostale Vijesti