Čilić ostao prekratak, Dimitrov ide u treće kolo Roland Garrosa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.05.19. | 20:07

Naš tenisač odigrao je jako dobro, ali Bugarin je danas jednostavno bio bolji

 

 

 

 

 

 

Marin Čilić ipak nije uspio proći u treće kolo Roland Garrosa. U fantastičnom meču punom preokreta pobjedu je na kraju uzeo Bugarin Grigor Dimitrov rezultatom 3-2 u setovima.

Marin je dobro otvorio meč te je u prvom setu pri vodstvu od 4-3 uzeo break bugarinu te je imao servirao za set. Ne bi to bio Marin da sve bude jednostavno pa se naš tenisač pobrinuo da još malo pričekamo tko će povesti sa 1-0 u setovima. Bugarin je odmah vratio break te se na kraju otišlo u 13. igru gdje Čilić osvaja prvi na veoma uvjerljiv način.

Drugi set odlazi na stranu Dimitrova koji je uzeo break Marinu pri rezultatu 5-4 za njega, čime si je osigurao poravnanje u rezultatu.

Treći set bio je odličan za našeg tenisača budući da je u njemu imao stopostotni učinak u dvije iznimno bitne rubrike, a to su spašene break lopte (1/1) i osvojene break lopte (1/1).

Dobar tenis nastavili smo gledati i u četvrtom setu gdje se igralo potpuno izjednačeno sve do 13. igre kada Grigor osvaja par sretnih poena koje su potpuno mentalno prizemljile našeg tenisača pa je radi toga došlo do novog izjednačenja u setovima.

Mentalno poljuljan Marin loše ulazi u peti set pa Dimitrov pri rezultatu 0-0 uzima break našem tenisaču.

Vodio je Dimitrov 4-2 i onda je uspio uzeti još jedan break našem tenisaču. Imao je Dimitrov 5-2 i servis ali Marin se borio do samog kraja. Posljednji gem trajao je duže od deset minuta, a u tim trenucima meč je trajao čak četiri i pol sata!

Marin je vratio break nakon velike borbe, te je pri rezultatu 5-3 imao servis. Djelovao je Marin odlično u tim trenucima ali Dimitrov je ubacio u brzinu više i uzeo novi break Marinu što je bilo dovoljno za osvajanje i meča. Naš tenisač usprkos porazu može biti iznimno zadovoljan svojom prezentacijom u današnjem susretu.

ČILIĆ – DIMITROV 2-3 (7:6, 4:6, 6:4, 6:7, 3:6)

Naše tenisačice su pak imale iznimno uspješan dan. Donna Vekić svladala je Šveđanku Peterson sa 1-6, 6-2, 6-2 te će u trećem kolu igrati sa boljom iz susreta Benčić – Siegemund.

Petra Martić je svojoj protivnici Kristini Mladenović dozvolila svega tri gema pa je meč koji je trajao nešto više od sat vremena završio rezultatom 6-2, 6-1. U sljedećem kolu naša tenisačica igrati će protiv druge nositeljice i druge igračice svijeta Čehinje Karoline Pliskove.

(foto:Reuters)


Tagovi

Grigor DimitrovMarin Čilić

Ostale Vijesti