Čilić odličnom igrom izjednačio omjer protiv Francuske

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.09.16. | 20:08

Marin Čilić je vratio Hrvatsku u igru u polufinalu Davis Cupa.

Nakon što je Borna Ćorić izgubio od Richarda Gasqueta, naš najbolji tenisač je izjednačio omjer u polufinalnom dvoboju Davis Cupa protiv Francuske. Marin Čilić je s 3:1 u setovima (6:1, 7:6 (4), 2:6, 6:2) pobijedio 18. igrača svijeta Lucasa Pouillea.

Čilić je sjajno otvorio meč. U prvom setu je potpuno briljirao i za 27 minuta ga završio uz dva breaka protiv mladog francuskog igrača. Nastavio je tako i na početku drugog seta, uzeo je Čilić break za 3:2 te imao četiri break-lopte za 5:2, ali Pouille ih je uspio spasiti te se nakon toga potpuno vratio u igru. Izgubio je Čilić svoj servis za 4:4, a do kraja seta je bilaprava drama. Uzeo je Čilić još jedan break za 6:5, ali je odmah vratio francuski tenisač se te moralo otići u tie-break gdje je Čilić ipak bio bolji te poveo s 2:0 u setovima.

No, ta dva breaka u drugom setu su dala vjetar u leđa Francuzu koji je odlično zaigrao u trećem setu. Čilić je servirao nešto lošije, izgubio dva servisa, a samim time i set. U četvrtom setu se ipak sve vratilo na stranu Čilića, poveo je odmah s 3:0 te na kraju došao do pobjede kojom je izjednačio susret s Francuskom.

Rezultat u polufinalnom dvoboju je sada 1:1, a sutra je na rasporedu igra parova. Za Hrvatsku su nominirani Ivan Dodig i Marin Draganja, ali izbornik Željko Krajan ima mogućnost promjene, a sam Marin Čilić je nakon ovog meča nagovijestio da je spreman igrati i parove.

Davis Cup, polufinale:

Čilić – Pouille 6:1, 7:6 (4), 2:6, 6:2

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićLucas PouilleDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacijafrancuska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti