Čilić nakon ulaska u četvrtfinale: Veliki ulog je u pitanju, nadam se da će igra biti bolja

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 05.06.18. | 09:09

Hrvatski tenisač se osvrnuo na meč osmine finala u pet setova i na sljedećeg protivnika.

Marin Čilić je jučer nakon nešto više od tri i pol sata igre uspio svladati 18. igrača svijeta Fabija Fogninija.

Hrvatski tenisač je odlično otvorio meč, a nakon nešto manje od sat i pol vremena igre imao je vodstvo od 2-0 u setovima, da bi potom dopustio probuđenom Talijanu da se nakon tie-breaka u četvrtom setu vrati na 2-2.

Ipak, treći nositelj na Roland Garrosu zadržao je pribranost te je u posljednja tri gema u meču dva puta uzimao servis 'don Fabiju' i stigao do četvrtfinala.

„Ja sam mu dopustio u početku tog trećeg seta da se vrati, izgubio sam dva servisa“, započeo je rezime meča Međugorac pa nastavio: „Nakon toga je on krenuo igrati bolje, četvrti set je bila velika borba, imao sam meč-loptu na 5-4 i nakon toga izbacio tri 'reterna' van i, naravno, kako to uvijek biva, nakon takvih borbi slijedi fenomenalan tie-break i odlučivao je peti set.“

Nakon iscrpljujućeg meča protiv Fogninija, četvrtog igrača svijeta sada očekuje borba za polufinale u Parizu protiv petog nositelja, Juan Martina Del Potra.

„Osjećam se dosta dobro, fizički se moram odmoriti, bit će zahtjevan meč i za mene i za njega. Definitivno, veliki ulog je četvrtfinale, borba za polufinale. Dat ću sve od sebe i nadam se da će igra biti bolja“, izjavio je za kraj Marin Čilić.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marin ČilićFabio FogniniRoland Garros

Ostale Vijesti