Čilić nakon „tuluma“ s Mandžom ispao u Madridu i u paru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.05.15. | 20:48

Najbolji hrvatski tenisač oprostio se od ATP turnira iz Masters serije 1000 u Madridu i u konkurenciji parova.

Zajedno sa srbijanskim predstavnikom, Viktorom Troickim, Čilić je sa 6:4, 7:6(4) i 13:11, za sat i 29 minuta igre izgubio od poljsko-srbijanske kombinacije, Marcina Matkowskog i Nenada Zimonjića.

Čilić i Troicki su izgubili prvi set u desetom gemu kada su prvi put kiksali na svom servisu. Osvetili su se u drugom setu u kojem su imali tri prilike za break, ali ih nisu iskoristili i set je odlučen u tie-breaku. Matkowski i Zimonjić su jednom izgubili svoj servis i sa ukupnih 7:4 je bilo dovoljno za izjednačenje.

U odlučujućem, produljenom 'tie-breaku', Čilić i Troicki su čak pet puta izgubili svoj servis, a protivnici jednom manje i bilo je to dovoljno za plasman u polufinale. Imali su četiri meč lopte, ali su se peti nositelji ipak spasili i na kraju bili uspješniji.

Čilić je u Madridu u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljen u drugom kolu, izbacio ga je u tri seta Španjolac Fernando Verdasco.

Dodajmo da je Međugorac sinoć bio u zanimljivom i ugodnom društvu. Madridsku večer je proveo sa napadačem madridskog Atletica, Marijom Mandžukićem u jednom restoranu. Veselo društvo, u kojem je bio i Čilićev trener Goran Ivanišević je snimljeno za stolom, a fotografijom se pohvalio sam Mandžukić, koji je napisao: „Danas sam proveo lijepo vrijeme s momcima iz Čilićeva tima“. Isto je učinio i Čilić.

Dodajmo da je što se pojedinačne konkurencije tiče, Španjolac Rafael Nadal prvi izborio mjesto u polufinalu. U četvrtzavršnici je sa laganih 6:3 i 6:4 svladao Bugarina Grigora Dimitrova. Domaći tenisač i treći nositelj će za plasman u finale igrati protiv šestopostavljenog Čeha Tomaša Berdycha, koji je u teška tri seta, sa 6:3 6:7(9) 6:7(1), nakon preokreta i potom u dva 'tie-breaka' pobijedio Amerikanca Johna Isnera.

 

 

 

Ranije danas su mjesta u finalu podijelile tenisačice. Za iznenađenje su se pobrinule Čehinja Petra Kvitova i Ruskinja Svetlana Kuznjecova. Kvitova je sa 6:2 i 6:3 izbacila Serenu Williams i nanijela joj prvi poraz u ovoj godini, a ujedno joj je to bilo i prvo slavlje protiv prve igračice svijeta nakon pet poraza.

U drugom, ruskom polufinalu, Kuznjecova je sa 6:2 i 6:4 bila bolja od prošlogodišnje osvajačice ovog turnira, Marije Šarapove.

ATP Madrid, parovi, četvrtfinale, rezultati:

Cabal J.S./Mannarino - Bopanna/Mergea 3:6 2:6
Matkowski/Zimonjić - Čilić/Troicki 6:4 6:7(4) 13:11
Lopez/Mirnyi - Murray J./Peers 6:4 6:7(1) 10:4
Pospisil/Sock - Granollers-Pujol/Lopez 6:2 1:0 predano

ATP Madrid, pojedinačno, četvrtfinale, rezultati:

Nadal - Dimitrov 6:3 6:4
Isner - Berdych 6:3 6:7(9) 6:7(1)

WTA Madrid, polufinale, rezultati:

Šarapova - Kuznjecova 2:6, 4:6
Williams S. - Kvitova 2:6, 3:6

(Foto: Twitter)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

John IsnerTomas BerdychGrigor DimitrovRafael NadalViktor TroickiATP MadridATPMarin Čilić

Ostale Vijesti