Čilić: Mogao sam biti treći na svijetu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.11.17. | 20:56

Najbolji hrvatski tenisač danas je završio svoj nastup na Finalsu u Londonu.

˝Veoma pozitivan meč za mene. Nažalost, izgubio sam, ali ušao sam u meč sa saznanjem da ću se maksimalno boriti i dati koliko mogu. Definitivno nije bilo lako nakon dva poraza i znajući da ne mogu ići dalje iz grupe, ali bio sam maksimalno koncentriran i odigrao sam prva dva seta na odličnoj razini. Bio sam u puno većoj prednosti, vodstvo prvog seta i 'break-lopta' u drugom, osjećao sam i da Federer nije igrao najbolje  i da je bio dosta frustriran na terenu. Uspio sam naći pravi način igre, ali, nažalost, krajem drugog seta i početkom trećeg on je uspio malo podići razinu igre, ja sam lagano izgubio koncentraciju i na kraju je završilo kako je završilo˝ - prokomentirao je Čilić meč.

Od Marina se očekivano više u zadnjem dijelu sezone na betonu na kojem može jako puno i na kojem je uostalom i osvojio svoj jedini Grand Slam, 2014. godine u New Yorku. Ipak, do pravog rezultata nije došlo, a ovdje u Londonu porazio ga je i Jack Sock, Amerikanac protiv kojeg je naš igrač bio favorit.

˝Definitivno blago razočaranje, za kraj sezone blagi pad forme. Moram s ekipom raspraviti zbog čega je došlo do blagog pada forme, pogotovo u ovom ključnom dijelu sezone, gdje sam mogao osvojiti veliki broj bodova i gdje sam čak mogao doći do treće pozicije i završiti sezonu na toj poziciji. S igrom sam tijekom sezone bio odličan. Zadnjih par mečeva, gdje sam izgubio s velikim vodstvom, može mi možda doprinijeti da se bolje pripremim za novu sezonu˝ - rekao je Čilić za kraj.

Sljedeće će godine Čiliću biti jako teško zadržati pozicije u najboljem društvu jer na teren se vraćaju Novak Đoković, Andy Murray i Stan Wawrinka, a u naletu je i hrpa mladih igrača. Čilić je tako na tri odigrana Finalsa ostao na samo jednoj pobjedi.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marin ČilićATP World Tour Finals

Ostale Vijesti