Čilić iz ponora do osmine finala: Spasio dvije meč lopte i okrenuo 0-2 u setovima

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.01.19. | 15:01

Kakav preokret: Verdasco napravio dvostruku servis pogrešku na drugu meč loptu.

Marin Čilić i Fernando Verdasco odigrali su najzanimljiviji susret trećeg kola Australian Opena, a naš tenisač je na kraju slavio rezultatom 3-2 (4-6, 3-6, 6-1, 7-6 i 6-3) iako je Španjolac imao vodstvo od 0-2 u setovima te dvije meč lopte u četvrtom setu.

Međugorac je odlično ušao u susret i odmah u prvom gemu oduzeo servis protivniku, ali tada nismo ni slutili da je to jedino njegovo vodstvo na susretu do odlučujućeg petog seta. Odmah u narednom gemu, Španjolac uzvraća i poravnava na 1-1. U narednih par gemova obojica su stabilizirali svoje servise, ali Verdasco je konstantno bio opasniji te u odlučujućem trenutku kod 4-5 za Španjolca koristi svoju prvu, koja je ujedno i set lopta za 4-6 i Čilić je prisiljen hvatati zaostatak.

U drugom setu je bilo sve više nervoze prisutno u Marinovoj igri te je izgledalo kako španjolski veteran ima potez više što je i kapizalizirao te sredinom seta pobjegao na prednost, koju je iskusno održao te priveo set s 3-6 u svoju korist.

Zaostatak od dva seta oglasio je zvono na uzbunu te je Čilić konačno proigrao onako kako su ga gledatelji u Melbourneu gledali prošle sezone. Krenuo je dominantno i snažno te prepustio samo jedan gem, činilo se u tim trenucima, razbijenom Španjolcu i smanjio zaostatak 6-1.

U četvrtom setu dočekali smo pravu dramu u samoj završnici seta, a sedmi igrač svijeta je priliku (set loptom) vratiti stvari na početak u trinaestoj igri na servis protivnika, ali ju je olako zakucao u mrežu. Odličnim servisom, Verdasco je osigurao svoju prvu meč loptu na 6-7 u tie-breaku, a Čilić je uzvratio također izvrsnim servisom te poravnao na 7-7. Iduća izmjena otišla je na stranu prisebnijeg Verdasca, koji je ovog puta imao servis za pobjedu. Verdasco nije izdržao pritisak nakon tri i pol sata igre te je napravio dvostruku servis pogrešku. Takav poklon razbudio je Čilića koji je dugačku izmjenu završio sjajnim bekendom za novu set loptu na vlastitom servisu. I uspio je rezultatom 10-8, bila je to prava drama koja je odvela ovaj susret u peti odlučujući set.

Hercegovac je ušao u peti set prepun samopouzdanja te se glasno bodrio snažno udarajući svaku loptu, a Verdasco je bio u mentalnom ponoru. Čulo se prodorno „Care!“ s terena Margaret Court Arene, a to je značilo oduzimanje servisa te uskoro i bijeg na 3:0 u gemovima u odlučujućem setu. Međutim, tu nije bio kraj, Verdasco je nekim čudom došao na 4-2, izvukavši tri break lopte pri vodstvu 4-1 za Čilića, te u idućem gemu imao tri vezane prilike za povratak u susret. Marin je sve tri prilike za obrat izvukao te pobjegao na 5-2. Verdasco je odservirao idući gem u svoju korist, a na kraju je Marin Čilić suvereno dovršio maratonski susret te slavio 6-3 u zadnjem setu nakon 4 sata i 17 minuta maratonskog susreta prepunog preokreta.

Idući Čilićev protivnik u osmini finala bit će još jedan Španjolac - Roberto Bautista-Agut, koji je lakoćom preskočio perspektivnog Rusa Karena Khachanova 3-0.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Fernando VerdascoMarin Čilić

Ostale Vijesti