Čilić i Dodig srušili braću Bryan i ostavili Hrvatsku u utrci za polufinale Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.07.16. | 08:27

Tim je trijumfom Hrvatska ostala u igri za polufinale Davis Cupa te će za rušenje Amerikanaca na njihovom tlu u Portlandu trebati dvije pobjede u singlovima.

Nakon što je u petak propustio Hrvatskoj donijeti prvi bod u meču u kojem je vodio s 2:0 u setovima protiv Jacka Socka, hrvatski tenisač Marin Čilić iskupio se taj neočekivani poraz te je u kombinaciji s Ivanom Dodigom svladao braću Bryan sa 6:2, 2:6, 6:2, 6:4 nakon dva sata i 19 minuta igre.

Izbornik naše Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u posljednji je trenutak ubacio Čilića umjesto Marina Draganje, a to se pokazalo dobitnim potezom.

Međugorski par je savršeno funkionirao te je u potpunosti nadigrao najbolji muški teniski par svih vremena, 38-godišnju braću Boba i Mikea Bryana.

Tom je trijumfom Hrvatska ostala u igri za polufinale Davis Cupa te će za rušenje Amerikanaca na njihovom tlu u Portlandu trebati dvije pobjede u singlovima.

Za potpuni preokret Hrvatskoj će danas trebati pobjede Marina Čilića i Borne Ćorića. Prvi će na teren Čilić i John Isner, protiv kojeg naš predstavnik ima 5:0 u međusobnim dvobojima, u 21 sat po hrvatskom vremenu, dok će odmah nakon njihovog duela, ako će biti potrebe, a nadamo se da hoće, Ćorić tražiti svoje šanse protiv Jacka Socka, koji ga je pak prošle godine izbacio s Roland Garrosa.

Šanse su se nakon pobjede protiv Bryana povećale, ali ne drastično. Čilić bi već mogao, ali pitanje je kako će Ćorić na senzacionalnog Socka, budući da je mladi Zagrepčanin u seriji od pet uzastopnih poraza.

Davis Cup, polufinale:

Čilić/Dodig – B. Bryan/M. Bryan 6:2, 2:6, 6:2, 6:4

(Foto: Action Images)


Tagovi

Davis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaamerička davis cup reprezentacijaMarin ČilićIvan DodigATP

Ostale Vijesti