Čilić i Dodig pobjedom u parovima doveli Hrvatsku na prag osvajanja Davis Cupa!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.11.16. | 18:04

Nakon drugog dana finala Davis Cupa, Hrvatska vodi protiv Argentine s 2:1 i nedostaje joj samo jedan bod za osvajanje naslova!

 

Igra parova u finalu Davis Cupa pripala je Hrvatskoj! Sjajni Marin Čilić i Ivan Dodig uspjeli su u tri neizvjesna seta, sa 7:6(2), 7:6(4) i 6:3 za dva sata i 46 minuta igre svladati argentinsku kombinaciju Juana Martina Del Potra i Leonarda Mayera. Meč nije bio nimalo lagan, prva dva seta su završila u 13. igri u kojoj su hrvatski tenisači bili uspješni, a u trećem setu je jedan break u šestom gemu bio dovoljan za veliku pobjedu i osvajanje drugog boda.

Hrvatska tako u sutrašnji odlučujući dan velikog finala ulazi s prednošću od 2:1 i samo je još jedna pobjeda dijeli od osvajanja drugog naslova u Davis Cupu u povijesti!

Iako su prvotno za meč parova bili prijavljeni Ivan Dodig i Franko Škugor za Hrvatsku te kod Argentine Leonardo Mayer i Guido Pella, kao što se i očekivalo, oba izbornika na teren su poslala svoje najveće uzdanice – Željko Krajan Čilića, a Daniel Oršanić Del Potra. Ovo je ipak finale i nije bilo mjesta kalkulacijama i 'čuvanju' za sutrašnji, odlučujući dan.

Silovito se krenulo na obje strane. I Hrvatska i Argentina su čuvale svoje servise, a jedina veća opasnost zabilježena je u trećem gemu u kojem su Del Potro i Mayer došli do prve break prilike na servisu Dodiga. Bile su to ujedno i jedine break šanse, do 13. igre, koju su sjajno otvorili Čilić i Dodig. Povela je hrvatska kombinacija s 3:0 i prednost rutinski zadržala do kraja, prepustivši protivnicima samo dva gema, u konačnici je bilo 7:2 i osvajanje prvog seta za Hrvatsku.

Druga dionica je počela vrlo uzbudljivo. Odmah su naši tenisači zaprijetili na servisu Del Potra. Imali su 40:30 i jednu break loptu, ali su se Argentinci izvukli. U trećem gemu, novi napad Hrvatske. Dvije sjajne akcije Argentinci su završili u mreži i naši su imali dvije break lopte i iskoristili su odmah prvu za sjajnu prednost breaka od 2:1.

Kako je set odmicao, činilo se da će Hrvatska sačuvati prednost do kraja, ali gosti su se vratili u osmom gemu, u kojem koriste prvu break loptu u ovoj dionici za izjednačenje 4:4. Morali su hvatati naši sada Argentince te smo dočekali novi 'tie-break'. Odlično su naši krenuli i poveli 1:0, no Dodig je promašio svoja oba servisa i Argentinci su imali 2:1 i dva servisa. No, kiksao je i Mayer, jednom dvostrukom pogreškom i Čilić je imao priliku osigurati Hrvatskoj novo vodstvo. Stigli smo do 4:2, ali su se Argentinci vratili na 4:4 i srećom, tu smo ih zamrznuli. Nanizali smo tri poena, Dodig je iskoristio oba svoja servisa za novo slavlje u 13. igri i za velikih 2:0 u setovima.

U trećem setu su Čilić i Dodig pritisnuli Argentince u četvrtom gemu kada su došli do break lopte, no iščupali su se Argentinci, ali to nisu uspjeli na svom idućem servis gemu. Hrvatska je došla do 0:40 i iskoristila drugu break loptu za 4:2. Dodig je potom odservirao za 5:2 i nakon što su su Argentinci bili sigurni na svom servisu, čekao se Čilić, koji je servirao za pobjedu i nije pogriješio na oduševljenje prepune zagrebačke Arene. Dvorana je bila na nogama, a hrvatska publika je danas od prve minute pokazala sjajnu podršku, baš kakva se i očekivala. Pjevalo se i navijalo na svaki poen, a za očekivati je da će prava atmosfera biti i sutra u odlučujućem danu u borbi za 'Salataru'. Po završetku meča su Čilić i Dodig istaknuli kako su ih navijači vodili do velike pobjede i pozvali su ih da dođu i sutra u velikom broju i naprave nezaboravnu atmosferu i pomognu im u osvajanju trofeja. 

Hrvatska nakon današnje igre parova ima prednost od 2:1 i prvu meč loptu za osvajanje naslova, našeg drugog u povijesti ima Čilić, protiv argentinskog prvog reketa Del Potra. Meč počinje sutra u 14 sati. Odbrojavanje je već počelo...

Finale Davis Cupa, drugi dan igra parova:

Čilić/Dodig – Del Potro/Mayer 7:6(2), 7:6(4), 6:3

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Leonardo MayerJuan Martin Del PotroIvan DodigMarin Čilićargentinska Davis Cup reprezentacijaDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti