Čilić dobio Noleta i osvojio Queens nakon najdužeg finala u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.06.18. | 18:40

Kakav tjedan za hrvatski tenis. Od Karlovića i Ljubičića 2007. godine domaći tenisači nisu stajali na pobjedničkom postolju na isti dan.

Hrvatski reket broj jedan nakon gotovo tri sata igre slavio je tek drugi put u 16 međusobnih ogleda i nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu od Feliciana Lopeza, dodao drugi Queens, odnosno ukupno 18. naslov, u svoj životopis, a Noletu uskratio priliku za prvi trofej ove sezone.

Najbolji hrvatski tenisač cijeli prvi set prijetio je Đokoviću u uvodnih 11 gemova imao je čak šest prilika za oduzimanje servisa suparniku, ali sjajni Nole obranio ih je svih šest i ostao u setu. Čilićeva inicijativa istopila se u 12. gemu prvog seta i sad se on morao se suočiti s tri break prilike u meču, odnosno set-lopte. Prve dvije uspio je obraniti, ali pri trećoj skratila se ruka na bekendu i srpski tenisač u najbitnijem trenutku oduzeo je servis Marinu te osvojio prvi set.

Problemi su se nastavili već pri početku druge dionice, Đoković je svoj prvi servis gem dobio bez izgubljenog poena, a Čilićev je trajao više od deset minuta, ali isplatilo se jer ga je hrvatski prvi reket ipak dobio.

U nastavku drugog seta obojica su bili sigurni, ali ponovo do trenutka kad je Čilić morao servirati za ostanak u setu, posljedično i meču. Naime, pri rezultatu 5:4 za Noleta, Srbin je imao meč loptu, ali servisi hrvatskog tenisača izvukli su situaciju. Ipak, nakon tih kratkih uzbuđenja, meč se vratio u normalu i obojica su sigurno otišli u tie-break.

Čilić je ovog tjedna dobio sva tri tie-breka koja je igrao, jednog protiv Querreyja i dva protiv Kyrgiosa, a Đoković je svoj jedini također dobio. Kako je igrao cijeli tjedan, tako je nastavio i u finalu, Đoković je odlično otvorio, ali pri rezultatu 4:1 izgubio je pet uzastopnih poena i Čilić je rado prihvatio taj poklon te s dva servisa zaključio drugi set u svoju korist.

U trećem setu nastavili su uvjerljivo servirati obojica ne dozvolivši jedan drugome ni priliku za oduzimanje servisa, ali pri rezultatu 4:3 na servis Đokovića, Marin je potegnuo paralelu turnira koja kao da je potpuno prebacila inicijativu na njegovu stranu. Ubrzo je iskoristio svoju sedmu break loptu i konačno oduzeo servis Đokoviću. Tu priliku nije propustio i vrlo uvjerljivo završio posao nakon dva sata i 57 minuta igre.

Srpski tenisač cijeli tjedan izgledao je jako dobro, najbliže svom prijašnjem sebi po povratku s ozljede, ali Čilić mu je bio prvi pravi ispit na ovom turniru i nije ga položio, a Marin je sjajno najavio nadolazeći Wimbledon.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

ATP Queens ClubTenisNovak ĐokovićMarin Čilić

Ostale Vijesti