Cassano se vraća nogometu nakon godinu dana – pronašao novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.08.18. | 17:22

Bit će to ubojit tandem u napadu.

Nekadašnji napadač Real Madrida, Rome i još nekoliko talijanskih velikana vraća se profesionalnom nogometu. Riječ je naravno o 'bad boyu' talijanskog nogometa, Antoniju Cassanu.

Nakon što je seniorsku karijeru počeo u rodnom gradu te istoimenom klubu Bariju,  19-godišnji Antonio je 2001. godine prešao u redove novog prvaka Rome za iznos od gotovo 30 milijuna eura, što je tada bio rekordan novac za jednog tinejdžera.

U redovima 'Vučice' pružao je svoje najbolje partije u karijeri, ali istovremeno pokazao i ponašanjem van travnatih terena da mu nogomet nije uvijek u prvom planu. U pet godina provedenih u dresu 'Giallorossa' zabio je 52 pogotka, usput se nerijetko posvadivši s trenerom Fabiom Capellom koji je skovao novotvorenicu 'Cassanata', koja je označavala Antonijevu divlju narav i 'kratak fitilj'.

Ipak, na poziv upravo talijanskog trenera, 'biser iz Barija' stigao je u Real Madrid, na čijoj klupi je – puno kraće od očekivanog – bio Capello. Ipak, u 'kraljevskom klubu' nije pružao partije ni približno učinkovitima kao Romi te je nakon dvije godine uslijedio povratak u domovinu.

Krenuo je od Sampdorije gdje se zadržao nepune četiri godine i, činilo se, vratio se na razinu kakvu su svi čekali. Uslijedio je odlazak u Milan odakle je 2012. otišao u redove gradskog rivala Rossonera gdje je odigrao odličnu sezonu zabivši 15 pogodaka u svim natjecanjima.

Međutim, tada je ponovno krenuo postepeni pad te je sljedećih po dvije sezone proveo prvo u Parmi, kasnije u Sampdoriji, da bi prošlo ljeto potpisao za Hellas Veronu.

Ipak, nakon višetjedne igre 'povuci-potegni' odlučio se na odlazak u mirovinu nakon samo dvije odigrane prijateljske utakmice za klub iz Verone i definitivan oproštaj od nogometa.

Barem se tako mislilo.

Naime, španjolski mediji su plasirali vijest da se 36-godišnji Cassano vraća profesionalnom nogometu i to na Pirenejski poluotok gdje će se pridružiti svom sunarodnjaku – također jednom od poznatijih 'partijanera u svijetu nogometa' – Marcu Borriellu.

Borriello prije par dana pristupio redovima Ibize, klubu koji se ove godine po prvi puta – nakon osnutka 2015. godine – probio do Segunde Division B.

Potpis Cassana za Ibizu pitanje je trenutka, te bi tako trebao kreirati ubojiti tandem s Borriellom u trećem rangu španjolskog nogometa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Antonio CassanoMarco Borriello

Ostale Vijesti