Busta pobjesnio: Sudac pogreškom poklonio pobjedu Nishikoriju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 13:58

Nakon pet sati borbenog tenisa, ovo se nije smjelo dogoditi.

Kontroverzna sudačka odluka presudila je u konačnici maratonskog susreta u kojem je Kei Nishikori pobijedio Pabla Carrena-Bustu 3:2 (6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6) te okrenuo zaostatak od 0:2 u setovima. Vjerojatna sudačka pogreška došla je prilikom rezultata 8:5 za Španjolca u odlučujućem tie-breaku petog seta.

 

 

Udarac Carrena Buste od mreže se odbio u polje, a Nishikori je nakon pozvanog auta zabio loptu u polje, međutim, Španjolac poziva „Oko sokolovo“ koje potvrđuje da je lopta od Buste bila dobra i umjesto da se ponovi poen, sudac je dosudio bod Japancu što je potpuno razbjesnilo Španjolca, koji je uskoro izgubio susret, a imao je dva poena do osvajanja meča.

Iako bi Nishikori osvojio poen da nije bilo previda linijskog suca, ovdje su pravila jasna, a ona kažu da se poen ponavlja, ukoliko je poziv linijskog suca bio prije odigrane lopte pa je nevjerojatno da sudac nije slijedio pravilo, već je dopustio Španjolcu da provjeru pa mu svejedno oduzeo poen. Španjolac je podivljao i bijesno napustio teren bez da se rukovao sa sucem i prava je šteta što je takva situacija pokvarila sjajan meč koji je trajao duže od pet sati.

Uostalom, pogledajte i procijenite sami:

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="hr"><p lang="en" dir="ltr">Rules are rules, you can&#39;t bend them! That horrendous call by the chair umpire has robbed Carreno Busta of 4 points lead, should have been 9-5! <a href="https://twitter.com/hashtag/AustralianOpen2019?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#AustralianOpen2019</a> <a href="https://t.co/63tuwT8FQO">pic.twitter.com/63tuwT8FQO</a></p>&mdash; kristoffer de dios (@dedioskristoff) <a href="https://twitter.com/dedioskristoff/status/1087328228715356160?ref_src=twsrc%5Etfw">21. siječnja 2019.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kei NishikoriPablo Carreno-BustaAustralian Open

Ostale Vijesti