Brojke su na strani Čilića: Hrvatski tenisač nikada u karijeri nije izgubio od Querreyja

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.17. | 09:15

Dvojica tenisača igrala su do sada četiri puta…

Nakon tri uzastopna četvrtfinala u Wimbledonu, Marin Čilić konačno je napravio korak dalje - u ovogodišnjem četvrtfinalnom meču Čilić je u pet setova (3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1) slavio protiv luksemburškog tenisača Gillesa Mullera i plasirao se u svoje prvo polufinale u Wimbledonu. A u polufinalu najbolji hrvatski tenisač igrat će protiv Amerikanca Sama Querreyja koji je u svom četvrtfinalnom meču u pet setova bio bolji od prvog tenisača svijeta i branitelja naslova Andyja Murrayja.

Čilić lovi finale Wimbledona: Mogu otići do kraja, imam samopouzdanja!

NAJDUŽI NIZ Pogodi ishod meča Čilić – Querrey i osvoji vrijedne nagrade

Sve će grmjeti u polufinalu: Čilić i Querrey serviraju preko 215 km/h i već su zabili preko 100 asova

Čilić je protiv Querreyja do sada igrao četiri puta i protiv Amerikanca ima savršen skor - uz više ili manje muke hrvatski tenisač bio je bolji u sva četiri međusobna meča.

Čilić i Querrey prvi su se puta na touru susreli 2009. godine i to upravo u Wimbledonu. U susretu drugog kola Čilić je slavio u pet setova. Prvi set dobio je Amerikanaca sa 6:4, drugi je Čilič dobio u tie-breaku pa treći sa 6:3. U četvrtom setu tie-break je uzeo Querrey, ali je u petom setu Čilić s 6:4 uspio potvrditi prolazak u treće kolo.

Drugi meč dogodio se 2012. godine na ATP travnatom turniru u Londonu. U tom polufinalu Čilić je slavio s 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:3).

Iste godine, samo dva tjedna kasnije, Čilić i Querrey ponovno su se susreli u Wimbledonu, ovoga puta u trećem kolu. I ovoga je puta Čilić slavio u pet setova u maratonskom meču koji je trajao pet sati i 36 minuta. Peti set završio je rezultatom 17:15 za Čilića…

Posljednji put Čilić i Querrey igrali su 2015. godine u Washingtonu na tvrdoj podlozi i Čilić je bio bolji u dva seta (7:6, 7:6).

Dakle, brojke su na strani Čilića, ali ga sasvim sigurno danas ne očekuje lagan posao. U sva tri meča koja su dvojica tenisača igrala na travi igrao se maksimalan broj setova. Svejedno, nadamo se kako će Čilićev skor protiv Querreyja i nakon današnjeg dana ostati savršen.

To prognozira i Germania Sport kladionica, koja je današnji meč Čilića i Querreyja uvrstila u svoju super ponudu. Tako je tečaj na pobjedu našeg tenisača 1,40, dok je koeficijent na pobjedu Amerikanca 3,50.

(Foto: Action Images) 


Tagovi

Marin ČilićSam QuerreyWimbledon

Ostale Vijesti