Brojke su na našoj strani - Hrvatska je veliki favorit u finalu Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.11.18. | 10:57

U pojedinačnoj konkurenciji imamo puno bolji omjer.

Hrvatska teniska reprezentacija ovog vikenda igra finale posljednjeg Davis Cup susreta u ovom izdanju najstarijeg momčadskog teniskog natjecanja. Francuzi nas čekaju u Lilleu, na tamošnjem nogometnom stadionu postavili su zemljanu podlogu označivši to svojom prednošću, ali Hrvatska u ovaj susret ulazi kao očigledni favorit.

Francuski izbornik Yannick Noah ima velikih problema s ozljedama – van stroja su Richard Gasquet, Gael Monfils i Gilles Simon pa su mu prvi izbor za single mečeve Lucas Pouille i Jo-Wilfried Tsonga. A to znači da bi Marin Čilić i Borna Ćorić trebali biti favoriti u praktično svakom pojedinačnom meču.

Osim što su bolje rangirani – Čilić je 7., Ćorić 12. igrač svijeta, dok je Pouille na 32., a Tsonga na tek 259. mjestu ATP liste nakon oporavka od ozljede – naši tenisači imaju i bolji međusobni omjer od naših protivnika. Čilić je Pouillea pobijedio u jedinom dosadašnjem meću, a protiv Tsonge ima 5-2.

Ćorić ima 2-0 protiv Pouillea, ali je izgubio od Tsonge u jedinom međusobnom ogledu. No, bilo je to 2015., kada Ćorić nije bio na sadašnjoj razini, a tamnoputi Francuz je bio puno bolji igrač nego je to sada slučaj.

Hrvatska se definitivno ima čemu nadati u pojedinačnim mečevima dok se Francuzi nadaju bodu u konkurenciji parova. Mate Pavić jeste 4. igrač svijeta u konkurenciji parova, Franko Škugor je 28., a Ivan Dodig 35. No, Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert su također u svjetskom vrhu (11. i 12. mjesto), a prednost im je što igraju zajedno i na Touru te se bolje poznaju. Ipak, Hrvatska je favorit u finalu, od toga ne treba bježati pa bi se u nedjelju mogli nadati drugom naslovu u povijesti Davis Cupa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

francuska davis cup reprezentacijaMarin ČilićBorna ĆorićDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti