Bouchard: Bila sam posebno inspirirana protiv 'povratnice'

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.05.17. | 11:16

Kanađanka je bila najglasnija u kritiziranju Sharapove.

Sharapova je početkom prošle godine kažnjena s 15 mjeseci suspenzije zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava oko čega se na kraju podigla ogromna prašina jer je koristila sredstvo koje se tek tad našlo na listi zabranjenih, no nalaz je bio pozitivan i morala je odslužiti svoju kaznu. Odradila ju je, vratila se u Stuttgartu s pozivnicom organizatora, no Bouchard nije bila zadovoljna takvim raspletom situacije.

˝Ona je varalica i ako mene pitate takvi ne zaslužuju više biti dio sportske scene niti bi se trebali baviti sportom˝ - izjavila je Kanađanka i bila izuzetno oštra, jedna od najoštrijih od svih koji su se bunili protiv povratka Sharapove.

Jučer je dobila priliku zaigrati protiv nje u drugom kolu Madrida i uspjela je napraviti ono što je namjeravala, pobijedila. Uzela je prvi set nakon velike borbe koja je trajala sati i 11 minuta, a onda u drugom izgubila koncentraciju i osvojila tek dva gema. Na kraju je u također nevjerojatno tvrdom trećem setu izborila pobjedu napravivši 'break' kod rezultata 4:4. I taj je set trajao preko sat vremena i borba je bila izuzetno tvrda. Ipak, Bouchard je stigla do vjerojatno najveće pobjede u svojoj karijeri. Nakon meča je progovorila o pripremi i motivaciji.

˝Bila sam vrlo inspirirana jer su mi dolazile mnoge igračice koje su se složile samnom oko Sharapove i poželje mi puno sreću. Dobila sam puno poruka podrške od igračica s kojima inače ne razgovaram previše i od ljudi iz svijeta tenisa koji su navijali za mene. Htjela sam to učiniti i za njih, ali i za sebe. To se inače ne događa, igračice su mi dolazile poželjeti sreću u svlačionicu, no ne razumijem ih, jedino sam ja imala hrabrosti govoriti javno o tome˝ - izjavila je Bouchard nakon meča.

Nakon pobjede rivalke su se vrlo rezervirano rukovale i kratko prokomentirale igru, a Bouchard je na kraju govorila i o tom detalju meča:

˝Rekla mi je kako sam dobro igrala, a i ja mislim da ona igra dobro u svojem 'povratku', ako se to tako može nazvati˝.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Eugenie BouchardWTA Madrid

Ostale Vijesti