Borna Ćorić ubilježio prvu pobjedu na travi ove sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 15.06.15. | 16:00

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je drugo kolo turnira na travi njemačkog Hallea.

Ćorić je na startu slavio protiv Amerikanca Donalda Younga sa 6:4, 3:6 i 6:3 nakon dva sata i sedam minuta igre te je tako upisao prvo slavlje na travi ove sezone, ujedno i prvo otkako je krenuo u profesionalne vode.  

Trava je 18-godišnjem hrvatskom tenisaču ne previše omiljena podloga, a danas je nakon četiri poraza, došao do prve pobjede. I prilično se namučio za nju. Dobio je prvi set zahvaljujući breaku u devetom gemu kod rezultata 4:4 i mirno je sačuvao svoj servis za 6:4.

U drugom setu su se pojavili problemi, budući da je 56. igrač svijeta uzvratio jednakom mjerom kada je pri svom vodstvu od 4:3 oduzeo servis Ćoriću, poveo 5:3 i za zaključenje seta sačuvao svoj servis.

O prolazu u drugo kolo tako je morao odlučivati treći set, kojeg je bolje otvorio Ćorić. Poveo je 41. tenisač ATP ljestvice s 3:0, ali je ubrzo kiksao na svom servisu i Young se još jednom uspio vratiti. Izjednačio je na 3:3, ali vratio se i Ćorić te je u osmom gemu još jednom oduzeo servis protivniku i s tri uzastopna gema je potvrdio pobjedu.

U drugom kolu Ćorić čeka boljeg iz susreta između trećeg nositelja Čeha Tomaša Berdycha i Victora Estrelle Burgosa iz Dominikanske Republike.

ATP, Halle, prvo kolo:

Struff - Mayer 2:6, 6:0, 6:7(4)
Young - Ćorić 4:6, 6:3, 3:6
Brown - Haider-Maurer 7:5, 6:2

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ATP HalleTenisATPBorna Ćorić

Ostale Vijesti