Bivši izbornik Gordog Albiona: Ovo je glavni razlog zašto Englezi ne mogu ništa napraviti na velikim turnirima

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 18.05.18. | 10:10

Nekadašnji trener Citya i Leicestera dao je svoje viđenje o vječnoj temi engleskih nogometnih fanova.

Nekadašnji izbornik engleske nogometne reprezentacije, Sven Goran Eriksson, otkrio je zašto 'Tri lava' iz turnira u turnir ne uspijevaju napraviti ništa ozbiljno po pitaju rezultata.

Na pitanje o umoru engleskih igrača i hoće li trenutni izbornik imati tih problema, odgovorio je sljedeće.

„Siguran sam u to. Pretpostavljam da su iste probleme imali i engleski treneri i prije mene zasigurno imali isti problem“, izjavio je 70-godišnji trener,

Svi igrači s popisa od 23 putnika za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, igraju za klubove iz Premiershipa. Za razliku od ostalih liga petica, Englezi nemaju prvenstvenu pauzu tijekom zime. Upravo u tome Šveđanin vidi najveći problem.

„Ako igrate u Premiershipu, igrate puno utakmica. Imate dva velika domaća kupa, većina Engleza igra tamo i liga je jako teška. To je sve u redu, ali veliki je problem što nema zimske pauze. To je glavni razlog zašto se Engleska muči napraviti iskorak na velikim natjecanjima“, izjavio je nekadašnji trener, između ostalog, Manchester Citya i Leicestera.

Sven Goran Eriksson je trenirao reprezentaciju Engleske u razdoblju od 2001. do 2006. godine, nakon 14-godišnjeg rada u Italiji gdje je vodio redom Romu, Fiorentinu, Sampdoriju i Lazio - uz trogodišnje iskustvo u Benfici u međuvremenu.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Sven-Goran ErikssonEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti