Baghdatis šokirao zagrebačku publiku izbacivanjem Karlovića u tri seta

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.02.15. | 21:24

Zagreb je ostao bez prvog nositelja koji je u oba tie-breaka propustio po mini brejk priliku.

Hrvatski tenisač i prvi nositelj PBZ Zagreb Indoorsa Ivo Karlović izgubio je susret drugog kola protiv Marcosa Baghdatisa 6:4, 6:7, 6:7. Druga je ovo pobjeda Cipranina nad 'divom sa Šalate', a stigla je nakon iscrpljujućih dva sata igre.

>> Hrvatski obračun usred Zagreba pripao Dodigu, Draganja u polufinalu igre parova

Prvu dionicu meča obilježio je gubitak servisa Baghdatisa u šestom gemu kada Karlo Veliki koristi svoju prvu brejk priliku. Do kraja seta Karlović nije ispustio servis što je značilo kako u drugi set odlazi sa setom prednosti.

Iduća dva seta pružila su ono što je najčešći slučaj kada su u pitanju mečevi Ive Karlovića. Servis za servisom, gem za gemom, stiglo se do trinaeste igre u kojem Baghdatis prvo spašava mini brejk prednosti, a potom isto čini Karloviću za konačnih 7:6. Treći set bio je preslika drugog, a ponovno je odluka pala u odlučujućoj igri. Karlović je ponovno imao mini brejk prednosti, ali loš prvi servis ostavio ga je na cjedilu u dva navrata. Previše pruženog danas raspoloženom Marcosu Baghdatisu.

Iako je Cipranin jučer izjavio kako se osjeća umorno i da nije siguran u kakvom će stanju izaći protiv prvog nositelja turnira, izdržao je napor.

Ivo Karlović nije bio zadovoljan današnjom izvedbom, a velik dio krivice za poraz svalio je i na Marcosa Baghdatisa koji je, prema njegovom mišljenju, radio veliki pritisak na linijske suce, ali i glavnog.

"Napravio je pritisak na suce i uspio je u tome. U odlučujućim je trenuima sviran aut, iako lopta nije bila vani. Nije lako podnijeti ovakav poraz. nedostajalo je dosta sreće, a bliže pobjedi nisam mogao biti", rekao je nakon susreta 'div sa Šalate".

Što je tu je, Zagreb je ostao bez svog prvog nositelja, a svoj će prolazak u polufinale Baghdatis tražiti u potencijalnoj teniskoj poslastici protiv Rusa Mihaila Južnija.

„Bilo je ovo težak meč za mene jer sam se još jučer osjećao umorno nakon pobjede protiv Androića. Ipak, kada igrate protiv Ive onda se baš i ne možete umoriti tijekom meča jer je samo riječ o servisima. Bilo ga je teško svladati jer je u odličnoj formi i nosi pobjedu protiv Đokovića što mu daje puno samopouzdanja. Presudilo je to što sam uzimao poene u odlučujućim trenucima“, poručio je Baghdatis na konferenciji za novinare.

Dakako, uslijedilo je nezaobilazno pitanje o njegovoj povezanosti s Hrvatskom. Podsjetimo, Cipranin je u braku s bivšom hrvatskom tenisačicom Karolinom Šprem.

„Svi mi u ekipi pomažu i riječ je o ljudima koji su iz Hrvatske poput Karoline i mog kondicijskog trenera. Velik dio predsezone odradim u Varaždinu jer su tamo odlični uvjeti za trening“, rekao je Marcos nakon čega je odgovorio i na pitanje o igranju za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Takav scenarij više nije moguć zbog pravila ITF-a.

„Da ste me to pitanje pitali prije godinu dana onda bi imalo smisli. Vrlo vjerojatno bih igrao, zašto ne? Ipak, sada to više nije moguće“.

Kada smo kod prvog nositelja, spomenimo kako su Lindstedt i Matkowski opravdali ulogu favorita protiv Huta Galunga i Mefferta. Prvi nositelji uzeli su tešku pobjedu tek u trećoj dionici igre s rezultatom 6:3, 2:6, 10:8. Osim njih, iduću fazu turnira izborili su Martin i Raja protiv hrvatske kombinacije MarcanŠančić (4:6, 6:2, 10:6).

PBZ Zagreb Indoors, drugo kolo:

Marcos BAGHDATIS – Ivo KARLOVIĆ 4:6, 7:6, 7:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marcos BaghdatisIvo KarlovićPBZ Zagreb Indoors

Ostale Vijesti