Baby Federer izbacio Rogera s US Opena

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.09.19. | 08:23

Veliko iznenađenje na posljednjem Grand Slamu sezone.

Roger Federer senzacionalno je izgubio u četvrtfinalu US Opena od Grigora Dimitrova rezultatom 6:3, 4:6, 6:3, 4:6, 2:6.

Baby Federer, kako od početka obećavajuće karijere zovu Bugara, je nakon sedam uzastopnih poraza po prvi put u karijeri pobijedio jednog od najboljih igrača svih vremena.

Dimitrov je profesionalac od 2008. godine, a najbolji plasman u karijeri je imao 2014. godine i osmo mjesto na ATP ljestvici. No, umjesto daljnjeg napretka i po mnogima napada na sami vrh, Bugarin se pogubio te mu je fokus otišao sa tenisa na ne sportske aktivnosti, a to je rezultiralo padom na čak 78. mjesto. Međutim, talent Dimitrova nikad nije bio sporan pa ovakva pobjeda i ne čudi.

Federer je dobro otvorio meč te je Dimitrovu oduzeo prvi servis gem, što je bilo dovoljno za prvi set. Bugarin u drugom setu popravlja svoj početni udarac, dok Federer ima problema s istim te dva puta gubi početni udarac i Dimitrov poravnava rezultat.

U trećem setu se ponavlja priča iz prvog, Bugarin ponovno gubi koncentraciju na svom servisu te omogućuje Švicarcu vodstvo od 2:1 u setovima.

Na početku četvrtog seta Federer gubi početni udarac, a Dimitrov do kraja spašava svojih šest break lopti i poravnava rezultat na 2:2.

U petom setu događa se raspad sa Federerove strane te gubi prva dva servis gema, dok je Bugarin apsolutno siguran na svom servisu i dolazi do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Dimitrov za finale igra u petak protiv Rusa Medvedeva, koji je s 3:1 bio bolji od Wawrinke.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Roger FedererGrigor DimitrovUS Open

Ostale Vijesti