Australian Open: Ferrer i Murray u tri seta do međusobnog četvrtfinala, iznenađenja u ženskoj konkurenciji (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.01.16. | 16:05

Ferrer i Murray susreli su se do sada pet puta, a španjolski će tenisač tražiti svoju prvu pobjedu.

David Ferrer i Andy Murray borit će se za polufinalnu poziciju na ovogodišnjem Australian Openu. Nisu imali prevelikih problema protiv neugodnih 'divova' iz SAD-a i Australije, Johna Isnera i Bernarda Tomića.

Španjolac je sa 6:4, 6:4, 7:5 eliminirao iz natjecanja 10. nositelja Johna Isnera za nešto više od dva sata igre. Jedan od najpodjenjenijih tenisača današnjice ponovno ima važnu ulogu u završnici nekog od Grand Slamova, a danas je uspio pronaći lijek za razorne početne udarce Isnera, koji je ispalio tek 18 as servisa. No, Ferreru je bio dovoljan i njegov jedan, ali je zato briljirao na break loptama (3/6). Ipak, veliku pomoć imao je od Isnera i njegovih neforsiranih grešaka (49), a najveće mu je probleme zadavao na drugom servisu gdje je Isner osvojio tek 9 od ukupno 24 poena.

Sličnim je rezultatom trijumfirao i Andy Murray, samo što je on meč završio u 13., umjesto u 12. igri. Tomić je korektno odradio svoj posao, ali je i on konstantno gubio živce, što je rezultiralo s 56 neforsiranih grešaka.

Ferrer i Murray susreli su se do sada pet puta, a španjolski će tenisač tražiti svoju prvu pobjedu.

U ženskoj konkurenciji kasniji susreti dana rezultirali su iznenađenjima. Ispale su 15. i 21. nositeljica u Melbourneu, Ekaterina Makarova i Madison Keys.

Njima su danas presudile Johanna Konta i Shuai Zhang. Britanka je slomila otpor Makarove nakon teške trosatne bitke (4:6, 6:4, 8:6), dok je Kineskinja, 133. igračica svijeta, zaustavila Amerikanku Keys sa 3:6, 6:3, 6:3.

Australian Open, osmina finala:

Ferrer – Isner 6:4, 6:4, 7:5
Murray – Tomić 6:4, 6:4, 7:6(4)

Konta - Makarova 4:6, 6:4, 8:6
Zhang – Keys 3:6, 6:3, 6:3

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Bernard TomicAndy MurrayJohn IsnerDavid FerrerAustralian OpenWTAATPTenis

Ostale Vijesti