Andy Roddick se pobjedom vratio tenisu - želio opet zaigrati s Fishem koji ide u mirovinu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.07.15. | 18:56

Tri godine nakon što se povukao iz profesionalnog tenisa, Andy Roddick je opet bio na terenu. I pobijedio.

Roddick se vratio 'iz mrtvih' samo na tjedan dana kako bi u paru igrao sa svojim dugogodišnjim prijateljem Mardyjem Fishom u Atlanti koji je nedavno objavio kako će se ove godine nakon US Opena povući iz profesionalnog tenisa.

"Sretan sam što opet mogu igrati s Mardyjem ovoga tjedna. Imamo stvarno dugu zajedničku povijest", rekao je Roddick o ponovnom partnerstvu s Fishom nakon Indian Wellsa 2012. godine.

Ovaj turnir nije izabran slučajno. Atlanta je ostala na posebnom mjestu u srcu Andyja Roddicka koji je svoj prvi i posljednji turnir osvojio upravo ondje. Fish je također dva puta osvojio isti turnir.

Ispred rasprodane tribine Amerikanci su u paru igrali, a potom i pobijedili Jonathana Marraya i Yen-Hsun Lua. Lu je trenutno 78. tenisač svijeta u pojedinačnoj kategoriji, dok je Marray ipak stručnjak za parove. 2012. godine u paru s Frederikom Nielsenom osvojio je Wimbledon. Rezultat je na kraju bio 7:6(2), 6:4 za Roddicka i Fisha.

"Kako nikoga nije pobijedio tri godine drago što sam mu pomogao da to napravi", našalio se Fish nakon meča o Roddicku.

"Kada ne igrate dugo vremena ne znate što biste očekivali. Eksplodirao sam i stvarno sam želio ovu pobjedu", dodao je Roddick kasnije.

Dok Roddick tri godine nije igrao u nekom profesionalnom teniskom meču, sreća posljednjih godina nije nila na strani njegovom sunarodnjaku i velikom prijatelju. Mardy Fish je u jednom trenutku u svojoj karijeri bio 7. tenisač svijeta, a sve je krenulo nizbrdo prije dvije godine u Miamiju.

U jednom meču se nije dobro osjećao i otišao je potražiti pomoć liječnika, a utvrdilo se da ima srčanih problema. Operacija i oporavak trajali su dugo, Fish više nikada nije bio isti, a i sam je pričao o strahovima koji su ga proganjali. No, nekako ih je uz pomoć obitelji uspio pobijediti i prebroditi.

Pokušavao se Mardy u nekoliko navrata vraćati na teren, no bilo je pitanje samo vremena kada će završiti karijeru. Nedavno je i potvrdio da nakon US Opena odlazi u mirovinu, a Andy Roddick se u cijeloj priči potrudio napisati jednu od ljepših teniskih priča zaigravši u paru s velikim prijateljem.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Andy RoddickMardy FishATPATP Atlanta

Ostale Vijesti