REUTERS/Clodagh Kilcoyne
REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Koeman otvoreno o svojoj sudbini: “Sada me se ne mogu riješiti”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.24. | 21:40

Koemanova privatna situacija također nije razlog da napusti mjesto izbornika nizozemske reprezentacije

Sljedeća je Engleska u polufinalu u srijedu, a Koeman je odbacio ideju da bi mu ovo mogla biti posljednja utakmica na čelu. 

Upitan na ovotjednoj konferenciji za novinare namjerava li ostati do isteka ugovora, odgovorio je:

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Kako za sada stoje stvari, mislim da me se više ne mogu riješiti.”

Da je nizozemska momčad ostala nasukana u osmini finala ili ranije, Savez bi imao priliku oprostiti se od Koemana. Ugovor se ovako nastavlja kao i obično.

Koemanova privatna situacija također nije razlog da napusti mjesto izbornika nizozemske reprezentacije prije nego što je planirano. Ususret Europskom prvenstvu njegova supruga Bartina objavila je da ju je ponovno pogodio rak dojke te da je bolest sada kronična. Koeman je prije turnira naznačio kako ga zdravstveni problemi njegove supruge nisu spriječili da ode na Europsko prvenstvo jer je situacija pod kontrolom. Sada je naznačio isto za nastavak do 2026.

"Zdravlje moje supruge je u redu. Ima tretmane, ali to nije razlog da prestanem biti izbornik.”

Nakon razočaravajuće utakmice protiv Austrije, na pitanje što bi za njegovu poziciju značilo da i u osmini finala bude razočaravajuće, Koeman je odgovorio: 'Postavite mi to pitanje ponovno nakon te utakmice', čime je sugerirao da bi u tom slučaju zapravo razmislio o svom položaju. Nakon eliminacije Rumunjske u osmini finala i Turske u četvrtfinalu, izbornik sada sasvim drugačije gleda na svoju budućnost te želi s nizozemskom reprezentacijom 2026. otići i na Svjetsko prvenstvo preko Atlantskog oceana.

Koeman je na čelu Nizozemske od siječnja prošle godine. Od tada je vodio 20 utakmica upisavši 13 pobjeda, šest poraza i samo jedan remi. Ovo mu je drugi put na tom poslu nakon što je vodio svoju zemlju kao izbornik u još 20 utakmica između 2018. i 2020., od kojih je dobio 11, te izgubio četiri i pet remizirao. (g)






Tagovi

Ronald KoemanEuro 2024nizozemska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti