Švedska pomela Hrvatsku i uzela peto mjesto na Svjetskom prvenstvu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.01.19. | 21:57

U posljednjoj utakmici na SP-u Hrvatska je poražena 34:28 od Švedske.

TIJEK UTAKMICE Hrvatska - Švedska 28:34

Utakmica za peto mjesto, koje ništa bitno ne mijenja, apsurd je sam po sebi, no pedantni Skandinavci tu su obavezu shvatili itekako ozbiljno, za razliku od Červarove balkanske družine. Već od samog starta krenuli su stvarati prednost, koju su, pokazalo se, uspješno očuvali do konca susreta.

Već na početku naši su počeli griješiti, a pedantni Šveđani kupili su obrane sjajnog Mikaela Appelgrena te preko krila Andreasa Nillsona i Nicklasa Ekberga povećavali prednost. Švedska krila imala su svesrdnu pomoć vanjske linije koju je vukao sjajni Lukas Nilsson, a što on ne bi zabio iz vana, Švedi su sjajno prosljeđivali na krila ili na crtu…

Već nakon 15 minuta na semaforu je bilo plus četiri za Švede, ali plavi nisu igrali ništa specijalno, nego su jednostavno griješili manje od Červarovih igrača. Do konca poluvremena Hrvatska se dovukla do tri gola zaostatka, ali pauza nam je više štetila, nego koristila jer su drugo poluvrijeme Švedi otvorili slično kao prvo – serijom 3:0.

Očajan start u drugo poluvrijeme izbio je ono malo neizvjesnosti iz ovog ionako nezanimljivog susreta, a  jedino dobro što valja istaknuti jest sjajna partija Igora Karačića koji je u izostanku ozlijeđenog Luke Cindrića i odmorenog Domagoja Duvnjaka, koji danas nije dobio ni minute, odigrao sjajnu partiju, a završio ju je s tri gola i deset asistencija.

Igrač utakmice na koncu je bio švedski vanjski Lukas Nilssen.

Kauboji su na SP-u ostvarili zacrtani cilj i izborili plasman u kvalifikacije za olimpijski ciklus, ali što je najvažnije dobila nekoliko zanimljivih rješenja za budućnost. Prije svega Šipića i Mandića, ali i Jakova Vrankovića. 

Ivan Stevanović večeras posljednji put branio za hrvatsku reprezentaciju, a u narednih nekoliko dana treba vidjeti hoće li se još tko oporaviti, ali sudeći po viđenom na ovom SP-u, pred hrvatskim rukometom je svijetla budućnost.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Ostali sportovirukomethrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometušvedska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti