Mađari senzacionalno izbacili Dance! Šveđani lako u četvrtfinale

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.01.17. | 18:06

Rukometaši Danske neće igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Za veliko su se iznenađenje u Francuskoj pobrinuli rukometaši Mađarske, koji su u osmini finala Svjetske smotre svladali aktualnog olimpijskog pobjednika Dansku sa 27:25. Mađari, koji su u našoj skupini zauzeli četvrto mjesto porazom do Bjelorusije u posljednjem petom kolu, danas su odigrali sjajnu utakmicu protiv Danaca. Vodili su na poluvremenu sa 13:12.

U prvih pola sata igre je u danskim redovima bio raspoložen njihov najbolji igrač i najbolji rukometaš svijeta Mikel Hansen, koji ih je držao u igri sa svojih sedam golova, od ukupno 12 za Dansku. Ali nije bio tako uspješan u drugom poluvremenu u kojem je zabio samo jedan pogodak i Mađari su polako povećavali prednost. Danska je dvije minute prije kraja stigla na pogodak zaostatka, 25:24 ali to je bilo sve. U mađarskom sastavu je najbolji strijelac bio Mate Lekai sa šest pogodaka, po četiri su dodali Juhasz, Jamali i Balogh, dok je vratar Mikler imao 15 obrana. Kod Danaca je Landin obranio deset lopti, a Hansen utrpao osam, šest je dodao Svan.

Mađari će za polufinale igrati protiv Norveške, koja je jučer svladala Makedoniju sa 34:24. Ako pobijedi, u polufinalu je čeka pobjednik susreta između Španjolske te se nadamo Hrvatske, koja kasnije večeras u osmini finala igra protiv Egipta.

Šveđani nisu imali puno posla. Za prolaz među osam najboljih, lako su svladali Bjeloruse, sa čak 19 razlike. Već na poluvremenu su raspoloženi Šveđani utrpali 24 gola. Jim Gottfridsson je za pobjednike zabio osam pogodaka iz isto toliko pokušaja, sedam je dodao Ekberg, a vratari su imali 19 obrana. Kod Bjelorusa je sedam golova zabio Artsem Karalek. Švedsku u četvrtfinalu čeka domaćin Francuska.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Bjelorusija – Švedska 22:41
Mađarska – Danska 27:25

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometu 2017.Svjetsko prvenstvo u rukometušvedska rukometna reprezentacijabjeloruska rukometna reprezentacijamađarska rukometna reprezentacijadanska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti