Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Lova od HOO-a i HRS-a: Koliko će cure dobiti od države...

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 16:51

Brončane rukometašice nisu se kvalitetno ni naspavale, no po povratku u domovinu imaju ispunjen dan.

Hrvatske rukometašice, nakon velikog uspjeha i bronce na EP u Danskoj, vratile su se u Hrvatsku.

Prvo su ih u prostorijama terminala Zračne luke Zagreb dočekali obitelj, prijatelji i pripadnici medija, nakon čeg su se uputile u NSK na prijem kod predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

“Drage reprezentativke, dobro došle kući. Bio je ponos pratiti vaš nastup, učinili ste cijelu Hrvatsku ponosnu. Čestitam svima. Hvala na predivnoj sportskoj priči Hrvatske, rukomet koji je zadnjih 20 godina uz vaterpolo naš najgledaniji i najtrofejniji sport, sretan sam što se ženska reprezentacija priključila sjajnim uspjesima muškog rukometa, ponosni smo na vas, hvala vam i iskrene čestitke”, obratio im se premijer s uvodnim riječima.

Osim čestitki, hrvatske reprezentativke bit će nagrađene i novčano. Prema pravilniku o nagrađivanju sportskih uspjeha pripada im svakoj po 26 tisuća kuna od Hrvatskog olimpijskog odbora. Izbornik Šoštarić dobit će 22 tisuće.

No naknadno će doći nagrada za uspjeh, kao i redovni troškovi (dnevnice) od Hrvatskog rukometnog saveza, te bi po igračici ovaj iznos mogao biti i puno veći. Možda čak i do dvostruko.

Nakon premijera, u svom stilu rukometašicama se obratio i predsjednik Milanović:

“Zadnji put mi je ženski rukomet ozbiljnije privukao pažnju 1996. godine kada je Lokomotiva bila prvak Europe. Pardon, Podravka. Nakon toga slabo. Bio bih neiskren kada bih rekao da smo vas pratili prije početka prvenstva. To je tipično, pažnja javnosti i politike se nalijepi kada dođu uspjesi. Igrale ste lijepo i pametno, kada bih to usporedio s prapočecima grčke mitologije, vi ste bile nešto između Odiseja i Ahila. Ni najjači ni najveći, a opet najbolji. Imali ste pored sebe kiklope koji su vas podcijenili. To vas je zasmetalo. Poslije pobjede za treće mjesto ste se toga dohvatili. Znam Dance, ne čudi me. Oni su borbeni, ali su Vikinzi. Misle da s masom i kilažom mogu nadvladati lukavstvo, brzinu, spretnost. Sretan vam Božić i Nova godina, ne znam hoćete li svojim obiteljima ili ćete kao svaki vrhunski sportaši odmah na trening. Sport je prije svega igra, ljubav, strast, a tek onda država i nacija.”

 

 


Tagovi

Hrvatska ženska rukometna reprezentacijaHOOHrvatski rukometni savez

Ostale Vijesti