Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izbornik Horvat: Presudilo je hrvatsko srce, dominirali smo cijelu utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 22:35

Nakon pobjede nad Srbijom 23:20 zadovoljstvo je preplavilo izbornika hrvatskih rukometaša, ali je istaknuo da mu je žao zadnjeg napada i trijumfa s pet golova razlike koji nam se nudio.

Izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat bio je presretan nakon pobjede nad Srbijom, nije puno pričao o taktici i rukometu već o hrvatskom srcu koje su igrači pokazali na terenu.

 

„Muška utakmica, ne trebam puno o rukometu pričati nakon svega što u studiju govorili i govore naši stručnjaci. Ja bi se dotaknuo velikog  srca ove momčadi, da na današnji dan kad se slavi priznanje Hrvatske odigraju ovakvu utakmicu. Čestitke dečkima na svemu što su pokazali, nije bilo lako odigrati ovo nakon što su neki došli noćas u Szeged, nakon što nisu trenirali s nama.

Rukomet je večeras u drugom planu, vidjelo se na terenu da smo isijavali u svakom trenutku. Ne radimo dugoročne planove, ne možemo ih raditi u ovakvoj situaciji. Volim igrati protiv španjolskih trenera, oni su vrlo striktni u pripremi utakmice pa ih se može poremetiti kada im ubacite kamenčić u taj njihov stroj. Mislim da smo dominirali cijelu utakmicu, mada mi je žao zbog zadnjeg napada pa ću morati vikati na igrače“ rekao je izbornik Horvat nakon velike pobjede.

Najveće otkad je preuzeo Hrvatsku prošle godine, u to nema sumnje.

„Preuzeo sam reprezentaciju u pravom trenutku, uvijek je dobar trenutak voditi svoju državu. Nakon ovog prvenstva sve će biti kamilica, ovo je dobra škola za sve naše igrače i za sve nas. Vidjeli sta da igrači ginu na terenu, da rade što im govorimo i da imamo dobru momčad“.

Emotivno pražnjenje hrvatskih rukometaša. FOTO: Sanjin Strukić/PixsellEmotivno pražnjenje hrvatskih rukometaša. FOTO: Sanjin Strukić/Pixsell

Zahvalio se Horvat navijačima koji su bili velika podrška našima

„Igramo na granici sa Srbijom, a prvu smo pobjedu dobili na tribinama, drago nam je vidjeti sve te navijače i drago nam je što smo ih mogli razveseliti ovom pobjedom“.

Ostala je još utakmica s Ukrajinom koja se mora pobijediti.

Fizioterapeut nam je pozitivan na covid pa strahujemo od toga, on radi sa svim igračima i ne znamo što nas čeka s tim. Moramo biti oprezni ne smijemo upasti u zamku ispuhanog balona, moramo biti spremni za Ukrajinu kao što smo bili spremni za ove dvije utakmice“ poručio je izbornik Hrvatske.


Tagovi

rukomethrvatska rukometna reprezentacijaHrvatski rukometni savezHrvoje HorvatEUROEHF

Ostale Vijesti