Luka Batelic/PIXSELL
Luka Batelic/PIXSELL

Hrvatska na krilima Šoštarića i Srne slomila Crnu Goru, Duvnjak oduševio kapetanskim potezom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 18:34

Lijepa pobjeda hrvatskih rukometaša u pretposljednjoj provjeri prije puta u Njemačku

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na Croatia Cupu. Izabranici Gorana Perkovca bili su s 29-25 bolji od Crne Gore, koju s klupe predvodi nekadašnji proslavljeni hrvatski rukometni vratar Vlado Šola.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to rezultatski izjednačen dvoboj većim dijelom, uz nekoliko izmjena u vodstvu. Hrvatska u ovom dvoboju nije mogla računati na Igora Karačića, Ivana Martinovića, Davida Mandića, Tina Lučina i Dominika Kuzmanovića, ali treba napomenuti da je i, unatoč tome, Perkovac dozirao minutažu svim našim igračima.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru, a gosti su početkom drugog dijela poveli s tri razlike (18-15). Hrvatska je brzo poravnala (18-18), a slijedila je igra gol za gol. Hrvatska se šest minuta prije kraja odvojila na +2 (25-23), a potom i do tada najvećih tri gola prednosti (26-23).

Prevagu je Hrvatskoj u drugom poluvremenu donio Filip Ivić s nekoliko sjajnih obrana, kao i krila Mario Šoštarić i Lovro Mihić, odnosno desni vanjski Zvonimir Srna i pivot Veron Načinović. Potonji se iskazao sjajnom igrom u obrani, ali je stigao postići i dva lijepa pogotka u završnih 15-ak minuta.

Za kraj utakmice, Domagoj Duvnjak pokazao je što znači biti kapetan reprezentacije. Do kraja dvoboja bilo je tek nešto više od 30 sekundi, Hrvatska je imala 28-25 prednost, a Duvnjak se za jednom izgubljenom loptom Crnogoraca bacio i oteo je ispred protivničkog igrača te servirao čisti zicer Lovri Mihiću za konačnih 29-25. Kapetanski potez najstarijeg hrvatskog reprezentativca i požrtvovnost kao primjer svima.

Hrvatsku su do pobjede vodili Mario Šoštarić (igrao samo drugo poluvrijeme) sa šest pogodaka i Zvonimir Srna, koji je jednu loptu manje ubacio u mrežu Crnogoraca, koju je sjajno branio Nebojša Simić. Crnu Goru je s osam golova predvodio Miloš Vujović.

U drugom dvoboju u petak se sastaju Crna Gora i Slovenija, a Croatia Cup se zatvara u subotu ogledom Hrvatske i Slovenije. (I.M.)




Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaMario ŠoštarićDomagoj Duvnjak

Ostale Vijesti