REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Germanijak doznaje: Nexe gradi novu momčad, mladi tandem ide u Bundesligu, a to nije sve

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 08:00

Vjerojatni novi stari viceprvak Hrvatske iza sebe ima još jednu sezonu u kojoj će, osim ako se ne dogodi nevjerojatan preokret, ponovno ostati bez naslova prvaka Hrvatske

U hrvatskom muškom rukometnom prvenstvu ništa novog. Prošlotjednom pobjedom protiv Nexea, rukometaši Zagreba stigli su do četiri, od šest potrebnih bodova ne bi li obranili naslov prvaka Hrvatske. Sljedeća utakmica u razigravanju za prvaka na rasporedu je 22. svibnja također u Kutiji šibica, a s obzirom na nekoliko prošlih međusobnih ogleda ovih rivala, bilo bi iznenađenje ako bi Nexe vratio seriju u Našice, a istinska senzacija ako bi uspjeli nanizati tri pobjede i prvi stići do šest bodova, odnosno naslova prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Nexeu su, pomalo svjesni još jednom sezonom u kojoj nisu napravili iskorak u odnosu na prethodne, već naveliko krenuli u slaganje igračke križaljke za nadolazeću sezonu. Kako Germanijak doznaje, dvojac najvećih hrvatskih talenata u klubu - vratar Dominik Kuzmanović i pivot Gianfranco Pribetić - ovog će ljeta otići u Bundesligu. I dok se za Kuzmanovića znalo da odlazi u Gummersbach, dosadašnje informacije da će tamo otići tek u ljeto 2025. godine više nisu aktualne. Prema Germanijakovim informacijama, Kuzmanović će već ovo ljeto put Gummersbacha. Njegov ugovor s Nexeom traje još jednu sezonu, nakon koje bi mogao besplatno napustiti klub. U Našicama žele izbjeći taj scenarij i barem nešto uprihoditi na ime odštete, tako da će jedan od najtalentiranijih svjetskih vratara u novoj sezoni braniti u najjačoj ligi svijeta.

Što se stasitog pivota Gianfranca Pribetića tiče, njegova nova destinacija bit će TVB Stuttgart. Klub je to iz donjeg dijela Bundeslige, a ove sezone u njemu igra i iskusni hrvatski reprezentativni pivot Marino Marić. A upravo u njemu leži i potencijalno pojačanje Našičana. Naime, kako smo doznali, Nexe će dovesti dva pivota, jedno rješenje je iz Poljske, dok za drugog konkuriraju Marić i Krešimir Kozina, još jedan iskusni povremeni reprezentativac s bogatim iskustvom iz najjače lige svijeta. Također, u klubu će tijekom ljeta potražiti nova rješenja na golmanskoj i bekovskim pozicijama.

Novosti iz Nexea, dakle, neće nedostajati kroz cijelo ljeto. U Našicama su svjesni da će ostati bez Kuzmanovića i Pribetića, ali zamjene će biti itekako kvalitetne, pa čak i zvučne.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaDominik KuzmanovićGianfranco PribetićKrešimir KozinaMarino MarićRK Nexe

Ostale Vijesti