Francuzi i Danci za broncu, Španjolska i Švedska za europski tron

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.01.18. | 09:48

Rukometni Euro došao je do zadnjeg dana.

 

18:00 Francuska – Danska

Francusku i Dansku svi su vidjeli u finalu, ali jedna od tih reprezentacija će se morati zadovoljiti broncom. Dojam je da su jedni i drugi podcijenili svoje protivnike u polufinalu te je razočaranje jednih i drugih bilo ogromno. Francuzi su do polufinala bili savršeni s 6-0, igrali su odličan rukomet, a onda su ih Španjolci uništili u prvom poluvremenu i na odmor otišli s 15:9. Nakon toga nije bilo povratka za Les Expertse, kako glasi nadimak francuskih rukometaša. Čini se da su Francuzi manje razočarani polufinalnim porazom i uoči dvoboja s Dancima ističu da bi bronca bila veliki uspjeh. Hansen i društvo su djelovali daleko razočaranije, što ne čudi s obzirom da su Šveđani pokazali najviše slabosti od svih polufinalista. Većinu utakmice su bili u zaostatku, u nekim trenucima od čak pet golova razlike, a konstantno stizanje rezultata potrošilo je Dance.

>KLADI SE NA FRANCUSKA – DANSKA

Ovdje bih prednost dali Francuzima. Jedan loš dan ne mijenja činjenicu da su igrali najbolji rukomet na turniru, a ako se tome doda ogromno razočaranje kod Danaca onda se pobjeda Karabatića i društva nameće sama po sebi.

20:30 Španjolska – Švedska

Iako su jedni i drugi pokazali dosta slabosti i oscilacija do polufinala, ali bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije. Španjolskoj nitko nije davao izgleda protiv odlične Francuske, pogotovo nakon ozljede prvog vratara de Vargasa, međutim „ubili“ su Francuze dugim i sporim napadima te čvrstom obranom. Legendarni Arpad Šterbik se priključio momčadi samo dan uoči utakmice i onda obranio tri sedmerca, a Coralles je dodao 10 obrana. Španjolci, uz Dansku, imaju najviše medalja s Europskih prvenstava, no nikad nisu osvojili zlato i izgubili su četiri finala. Šveđani su turnir otvorili porazom od Islanda, onda su izgubili od Francuske i Norveške, a onda su im pomogli Francuzi pobijedivši Hrvatsku. Protiv Danske im nisu davali izgleda i čini se da je to dodatno motiviralo Šveđane. Palicka je briljirao na golu, Zachrisson, Gottfridsson i Arnesson u napadu s 21 od 35 golova svoje momčadi i trebali su prije produžetka riješiti pitanje pobjednika. Za kraj jedna zanimljivost. Švedska ima četiri medalje s EP-a, sve četiri zlatne.

>KLADI SE NA ŠPANJOLSKA – ŠVEDSKA

Jako teška utakmica za prognozu. Činjenica je da su Španjolci uništili Francuze obranom, da su Šveđani ušli u trku s Dancima i dobili je. Vjerujemo da ćemo gledati tvrdu i čvrstu utakmicu pa se under golova čini kao najbolja opcija.

(FOTO: Pixsell)


Tagovi

Francuska rukometna reprezentacijašvedska rukometna reprezentacijadanska rukometna reprezentacijašpanjolska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti