REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Duvnjak zabio četiri, ali Kiel daleko od finala

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.06.24. | 20:01

Barcelona je izborila čak 17. finale, a do sada je slavila rekordnih 11 puta. Za Aalborg je to drugi plasman u finale, nakon što su u prvom pokušaju 2021. izgubili upravo od Katalonaca

Rukometaši Barcelone i Aalborga izborili su plasman u finale završnog turnira Lige prvaka u Kölnu. Barcelona je u polufinalu bila uvjerljiva protiv THW Kiela sa 30-18, dok je Aalborg u prvom polufinalnom ogledu porazio branitelja naslova Magdeburg sa 28-26.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Susret između Barce i Kiela bio je ravnopravan tek u prvih 15 minuta, a Španjolci su u nastavku poluvremena pobjegli na +6 (15-9). U drugom dijelu Barcelona je u 49. minuti povela i sa 10 razlike (24-14), imala je i +13, a na koncu je završilo 30-18.

Barcelonu su do čak 17. finala predvodili Francuz Melvyn Richardson s pet golova, te Španjolci Aitor Arino Bengoechea i Petar Cikuša Jeličić, te Slovenac Blaž Janc sa po četiri gola. Odlični su bili i vratari koji su sakupili zajedno 20 obrana, Danac Emil Nielsen 15, a Španjolac Gonzalo Perez de Vargas pet.

Na njemačkoj strani najefikasniji je bio hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak sa četiri gola, dok su Norvežanin Harald Reinkind i Šveđanin Niclas Ekberg zabili po tri gola. Jedan od razloga teškog poraza Kiela je i skromna predstava vratara Čeha Tomasa Mrkve i Francuza Samira Bellahcenea koji su sakupili tek četiri obrane.

U prvom polufinalu Aalborg je porazio Magdeburg sa 28-26.

Barcelona je izborila čak 17. finale, a do sada je slavila rekordnih 11 puta. Za danski sastav je to drugi plasman u finale, nakon što su u prvom pokušaju 2021. izgubili upravo od Barcelone.

Finale je na rasporedu u nedjelju u 18.00 sati.



 



Tagovi

rukomet barcelonarukometni klub BarcelonaKielDomagoj DuvnjakEHF Liga prvaka

Ostale Vijesti