Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Čelnici HRS-a posuli se pepelom i donijeli novu odluku o nastavku rukometnih natjecanja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.04.21. | 11:59

HRS je klubovima poslao epidemiološki protokol prema kojemu su obvezna testiranja svih aktera. Testiranja će se obavljati brzim antigentskim testom 24 sata prije odigravanja utakmice

Vodstvo Hrvatskog rukometnog saveza posulo se pepelom te prije zadanog roka ukinulo odluku o zabrani igranja rukometa u prvim i drugim ligama. Tako će cure nastaviti s prvenstvenim obavezama 8. svibnja, a dečki četiri dana kasnije. Prema prvotnoj odluci, trebali su odmarati gotovo do kraja svibnja.

Podsjećamo, priču su zakuhali čelnici PPD-a Zagreba, na čiju je inicijativa ova odluka bila donesena. Sve je uzrokovao sveprisutni virus koji se uvukao u njihove redove i čelnici HRS-a očekivano su stali na stranu hrvatskog prvaka. Međutim, to je izazvalo lavinu negodovanja kod ostalih klubova, a posebno kod ženskih predstavnika, koji su se ujedinili i priopćenjem, u koje je bio uključen 41 klub, poslali opomenu HRS-u.

Pod tim pritiskom HRS je posustao i udovoljio zahtjevima klubova, a s obzirom na to da se ženske ekipe vraćaju na parket, nije bilo smisla da muškarci ostanu zatvoreni još dadatna dva-tri tjedna. I na taj način su čelnici HRS-a, barem u jednu ruku, priznali grešku i ispravili ono što se ispraviti dalo.

Jer nelogičnosti je bilo mnogo, od igranja ženskog reprezentativnog turnira u Poreču za vrijeme službenog prekida svih natjecanja pa sve do činjenice da su se istovremeno igrali svi ostali dvoranski sportovi. 

Na kraju dodajmo da je HRS klubovima poslao epidemiološki protokol prema kojemu su obvezna testiranja svih aktera u svim hrvatskim ligama. Testiranja će se obavljati brzim antigentskim testom 24 sata prije odigravanja utakmice, a troškove testiranja snosit će HRS.


Tagovi

Hrvatski rukometni savez

Ostale Vijesti