Vaterpolisti na krilima sjajnog Bijača pobijedili Brazil i izborili polufinale s Crnom Gorom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.08.16. | 21:48

Hrvatska je u polufinalu vaterpolskog turnira.

Puno je buke proteklih dana bilo oko utakmice 'Barakuda' protiv Francuske, utakmice u kojoj su naši vaterpolisti odlučili izgubiti kako bi imali lakšeg suparnika u četvrtfinalu. I dobili su – umjesto Srbije, najvećeg favorita vaterpolskog turnira, igrali su protiv Brazila koji ima Ratka Rudića, koji ima Felipea Perronea i Josipa Vrlića, koji jeste domaćin turnira, ali koji je ipak kvalitetom inferioran našoj reprezentaciji.

Možda je sav negativan publicitet motivirajuće djelovao na naše vaterpoliste koji su odlično krenuli u utakmicu. Brazil je poveo s 1:0, ali to je bilo jedino njihovo vodstvo na utakmici. Hrvatska je krenula sjajno u realizaciju igrača više, iskoristili smo prve četiri takve situacije, a danas se pokazalo zbog čega je naša desna strana, s Jokovićem i Garcijom, ponajbolja na svijetu. Njih dvojica su bili jako raspoloženi, kako za golove, tako i za asistencije, te je samim time bilo lakše igrati i našem najboljem igraču, Sandru Suknu. No, odmah na početku utakmice se 'ukazao' Marko Bijač koji je obranio dva peterca Brazilcima.

Hrvatska je nakon prve četvrtine imala 3:2, a u drugom dijelu smo riješili utakmicu. Odličnom igrom u obrani odsjekli smo Vrlića te su Brazilci morali na gol ići s vanjskih pozicija. To je 'jedva dočekao' Marko Bijač, koji je branio umjesto lakše ozlijeđenog Pavića, koji je sve te udarce zaustavljao. S druge strane smo nastavili biti sigurni s igračem više, Sukno je imao i par lijepih individualnih poteza i otišli smo na 7:3.

Izgledalo je to nedostižna prednost, pogotovo jer smo je održavali većim dijelom treće četvrtine, a onda smo u zadnjoj četvrtini dopustili Brazilu povratak u utakmicu. Prvo je Bukić izgubio jednu loptu pred golom Brazila te je to iz polu-kontre kaznio Gomes, a onda je 6 sekundi prije kraja četvrtine neviđenu glupost napravio Burić. Osim što je skrivio peterac, udario je šakom u glavu Vrlića te dobio 'brutality', kaznu od 4 minute isključenja.

Brazil je u zadnju četvrtinu ušao sa zaostatkom 6:8, a onda su krenuli po novi gol. Mi smo se cijelo vrijeme branili s igračem manje, igrali dosta dobro, ali senzacionalan je bio Bijač. Vratar Juga je u ovom dijelu igre zaustavio 4-5 udaraca brazilskih vaterpolista i onemogućio im da iskoriste Burićevu pogrešku. Dapače, Hrvatska je u toj situaciji uspjela postići i gol – Garcia je smirio Brazilce, a sve je riješeno tri minute i 10 sekundi prije kraja utakmice kada je gol za 10:6 dao Joković.

Garcia i Joković su dali po 3 gola, a Burić, Bukić, Bušlje i Sukno po 1. Bijač je upisao 15 obrana. Kod Brazila najbolji Gomes s 3 gola.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Crne Gore koja je nakon izvođenja peteraca pobijedila Mađarsku, a u drugom paru Srbija čeka boljeg iz ogleda Italije i Grčke.


Tagovi

Marko BijačHrvatska vaterpolska reprezentacijaBrazilska vaterpolska reprezentacijavaterpoloOlimpijske igre Rio de Janeiro

Ostale Vijesti