IPA/PIXSELL
IPA/PIXSELL

Uvjerljiv start Luke Mikruta

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.03.24. | 19:14

Sjajna pobjeda

Splićanin Luka Mikrut, 487. na pojedinačnoj ATP ljestvici, uvjerljivom je predstavom otvorio nastup na 52. izdanju Istarske rivijere u pojedinačnoj konkurenciji svladavši u srijedu u porečkom TC "Pical" srpskog kvalifikanta Vuka Rađenovića sa 6-1, 6-2.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za 19-godišnjeg splitskog tenisača, koji je postavljen za četvrtog nositelja, ovo je četvrti uzastopni nastup u Poreču, a zanimljivo je da je tek danas ostvario prvu pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji. Prošle je godine u prvom kolu poražen od svog prijatelja i kasnijeg osvajača turnira Dine Prižmića. No, i Luka je prošle godine iz Poreča otišao s trofejom, ali u konkurenciji parova, u kojoj će i ove godine biti jedan od kandidata za naslov.

U drugom kolu pojedinačne konkurencije Mikruta čeka dvoboj protiv talijanskog kvalifikanta Michelea Ribecaija, koji je svladao hrvatskog predstavnika s pozivnicom Antonija Voljavca sa 6-3, 6-1.

Nažalost, Mikrut je jedini hrvatski predstavnik koji se probio do drugog kola. U srijedu su odigrana ukupno četiri hrvatsko-talijanska dvoboja u pojedinačnoj konkurenciji i u svima su slavili naši prekomorski susjedi. Kvalifikanta Alena Billa pobijedio 8. nositelj Federico Arnaboldi sa 6-0, 6-2. Francesco Ferrari je bio bolji od Ante Petra Ercegovića sa 6-1, 6-1, a 7. nositelj Tommaso Compagnucci je svladao Josipa Šimundžu sa 6-2, 6-3.

Mečevi drugog kola u pojedinačnoj konkurenciji na rasporedu su u četvrtak.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Istarska rivijeraLuka Mikrut

Ostale Vijesti