Uspješan start vaterpolista u Budimpešti

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 14.07.14. | 13:43

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom je otvorila Europsko prvenstvo, koje se do 27. srpnja održava u Budimpešti u Mađarskoj...

'Barakude' su u prvom kolu skupine B očekivano pobijedile Njemačku 10:5 (4:3, 2:0, 3:0, 1:2). Malo opuštanja u hrvatskim redovima bilo je samo u prvoj četvrtini u kojoj se njemačka reprezentacija, nakon hrvatskog vodstva 4:1, uspjela približiti na samo pogodak zaostatka, 4:3.

U nastavku, izabranici Ivice Tucka bili su puno čvršći u obrani, vratar Josip Pavić u drugoj i trećoj četvrtini nije propustio niti jedan gol u svojoj mreži, rezultat je bio 9:3 za 'Barakude' i bilo je jasno da će Hrvatska lako do prvih bodova na otvaranju kontinentalne smotre. Nijemci su u zadnjih osam minuta uspjeli tek ublažiti poraz.

Najučinkovitiji u hrvatskim redovima bili su Maro Joković, Petar Muslim i Andro Bušlje sa po dva pogotka, a vratar Pavić imao je devet obrana. Njemačku je predvodio Paul Schüller sa dva kola.

Drugi nastup u Mađarskoj Hrvatska ima sutra s početkom u 19 sati protiv Španjolske. U našoj skupini 'smrti' su još i aktualni svjetski prvaci - domaćini Mađari, branitelj naslova Srbija, Francuska.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaEuropsko prvenstvo u vaterpoluBarakudeOstali sportovi

Ostale Vijesti