Težak poraz Zagreba kod Barcelone

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.11.17. | 19:49

Hrvatski prvaci ostali su bez iznenađenja.

Nakon šest kola ovosezonske grupne faze Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreb još uvijek ne znaju za pobjedu. U šestom kolu skupine A, hrvatski prvaci izgubili su na gostovanju kod Barcelone sa 32:22. Pobjeda domaćina nije niti u jednom trenutku došla u pitanje. Barca je nakon uvodnih 1:1 preuzela konce igre i prednost nije ispuštala do kraja. Napravila je prvo seriju 3:0, pa povela četiri razlike i to povećavala do odmora na plus devet, 17:8.

U nastavku su domaćini još malo natrpali zagrebačku mrežu. Bježe na deset razlike, 22:12, ubrzo i na 11, a šest minuta prije kraja je bilo 30:17 za katalonski sastav. Do kraja su Zagrebaši uspjeli samo malo ublažiti težak poraz.

Najefikasniji u redovima hrvatskog prvaka bili su Zlatko Horvat i Stipe Mandalinić sa po pet pogodaka, kod Barce je najviše ubacio Kamil Syprzak, šest. Valero Rivera Folch je dodao pet. Golman domaćina Borko Ristovski imao je 12 obrana, a na drugoj strani, Zagrebov vratarski dvojac Matevž Skok i Urh Kastelic je imao dvostruko manje, tek šest obranjenih udaraca.

Barceloni je ovo četvrta pobjeda u skupini, uz jedan remi i poraz, a Zagrebaši su na dva remija i četiri poraza te su sa samo dva sakupljena boda na šestom mjestu u skupini.

Liga prvaka, rukomet, šesto kolo, skupina A:

Barcelona - PPD Zagreb 32:22

Poredak: Vardar 11, Barcelona 9, Rhein-Neckar Lowen 8, Pick Szeged 7, Nantes 5, PPD Zagreb 2, Wisla Plock 1, Kristianstad 1.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

PPD Zagrebrukomet barcelonaEHF Liga prvakaEHF

Ostale Vijesti