Švedska ima najboljeg vratara na Euru - pogledajte kako je izludio Srbiju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 15.01.18. | 13:37

Ne smijemo ga razbraniti.

Srbija i Island su apsolvirani, slijedi Švedska. Hrvatska je odlično krenula u potragu za zlatom na 'domaćem' Europskom prvenstvu, ali pred nama su tek najteži zadaci. Prvi od njih je Švedska koja se oporavila od poraza od Islanda i jučer upisala sigurnu pobjedu protiv Srbije.

Jedan od junaka te pobjede je Mikael Appelgren, 28-godišnji vratar koji je upisao 19 obrana, odnosno 44 posto u pobjedi 30:25, uključujući i dvije odlučujuće koji su Srbiji ukrale priliku da sustignu prednost Skandinavaca.

„Vrlo je važno što smo pobijedili, nakon poraza protiv Islanda. Zadovoljan sam što sam imao nekoliko obrana već u prvih deset minuta“, prenose službene stranice Europskog prvenstva njegovu izjavu nakon utakmice.

Appelgren je upisao 30 impresivnih obrana u prve dvije utakmice natjecanja te je trenutno, nakon nepuna dva kola, na vrhu tablice po broju obrana na Euru. Svoju dobru formu Appelgren želi prebaciti na cijelu momčad i nije mu problem najaviti borbu za medalju.

„Da ste me jučer pitali o našim šansama, ne bih bio tako optimističan. Sada se osjećam mnogo bolje“, dodao je vratar Rhein-Neckar Löwena.

Nastavit će dijeliti posao sa Andreasom Palickom, svojim suigračem iz Löwena. „Mislim da Švedska ima jedan od najboljih vratarskih parova na ovom natjecanju, ali ima i drugih sjajnih vratara“, zaključio je Appelgren.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Mikael Appelgrenšvedska rukometna reprezentacijaHrvatska 2018

Ostale Vijesti