Ratko Rudić ostaje bez posla, bivši Miškovićev suradnik već odabrao njegovu zamjenu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.05.20. | 15:34

Čudna odluka talijanskog biznismena.

Vaterpolski klub iza kojega desetljećima stoji Gabriele Volpi neće produljiti ugovor s Rudićem na kraju ove prekinute sezone.

Suradnja je prekinuta ranije zbog koronavirusa, 72-godišnji Rudić postao je praktično bivši nakon što je  otkazan Final Four Lige prvaka kojemu je domaćin trebao biti Pro Recco.

Najbolji talijanski klub nije osvojio najvrijedniji europski trofej od 2015. godine zbog čega je prije dvije sezone Volpi doveo Rudića.

Hrvatski stručnjak osvojio je u prvoj sezoni duplu krunu u domaćem prvenstvu, što se podrazumjeva u Volpijevu klubu. Jednako tako, valja istaknuti kako su veliku zaslugu za te uspjehe imali i hrvatski reprezentativci Marko Bijač, Andro Bušlje i Nikša Dobud.

Zanimljivo, današnji predsjednik kluba je Maurizio Felugo, bivši član nadzornog odbora NK Rijeke, a upravo je on istaknuo kako će Rudića na klupi zamijeniti Carlo Silipo, bivši trener Napolija i Posilipa.

Ratko Rudić je najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena, a osim mnogobrojnih klubova može se pohvaliti i kao je bio izbornik čak pet reprezentacija (Jugoslavija, Italija, SAD, Hrvatska, Brazil). Njegova ostvarenja praktički je nemoguće izbrojati, ali treba nagalsiti da je kao igrač osvojio jednu, dok kao trener čak pet olimpijskih medalja, od kojih su njih četiri bile zlatnog sjaja.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Ratko RudićPro ReccoGabriele Volpi

Ostale Vijesti