Prometno u Gružu, brojni transferi već obavljeni

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 12:10

Već je nekoliko bitnih potpisa osigurao dubrovački Jug

Netom nakon završetka sezone, u dubrovačkom Jugu vrlo su aktivni povodom slaganja igračkog rostera za narednu sezonu. Nakon što je potpisao Grk Alexandroso Papanastasiou, obavljen je i, dugoročno gledano, najbitniji potpis ovog ljeta. Petogodišnji je ugovor potpisao Loren Fatović, 22-godišnji nositelj igre ne samo Juga, već i hrvatske reprezentacije gdje je neizostavna napadačka karika. Treći potpis odnosi se na još jedno mlado pojačanje. Iz redova crnogorskog Jadrana došao je 21-godišnji Rus Danil Merkulov, za kojeg mnogi smatraju da je već sada izuzetna klasa. Poznavajući način rada u Jugu te činjenicu da je to jedna od najboljih sredina za razvoj mladih igrača u svijetu, nema sumnje da će Merkulov profitirati dolaskom u najbolji hrvatski klub. 

"Dolazim u veliki klub i izuzetna mi čast što ću nositi Jugovu kapicu sljedeće dvije sezone. Vjerujem u sebe i znam da ću svojim igrama pridonijeti klubu u osvajanju novih trofeja", izjavio je Merkulov za službenu web stranicu Juga. 

Iako je imao dosta ponuda koje su financijski bile puno isplativije, Daniil se odlučio za Jug: "Kao što sam već rekao, radi se o velikom klubu duge tradicije s odličnim trenerom i vjerujem kako ću u Dubrovniku napraviti dodatni iskorak u karijeri"

Merkulov je ugovor potpisao na dvije godine, a zadovoljan je novim pojačanjem bio i trener Vjeko Kobešćak: "Riječ je od o mladom igraču koji je već sad važno ime u svijetu vaterpola. Znam da je imao dosta ponuda na stolu, ali on se odlučio za nas i to me čini sretnim. Daniil je igrač koji će sigurno još napredovati, a to će učiniti i Jug još boljim"

Što se rubrike odlasci tiče, klub su zasad napustila dva strana igrača, Talijan Vincenzo Renzuto odlazi u Pro Recco, dok Srbin Viktor Rašović kapicu Juga mijenja onom mađarskog Szolnoka. U Pro Recco bi također trebao i Marko Bijač, o čemu se već neko vrijeme piše kao o sigurnoj stvari, no još uvijek bez konačne potvrde transfera. 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Loren FatovićMarko Bijač

Ostale Vijesti