Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Prometno na jugu Hrvatske: Obradović karijeru nastavlja u Turskoj, Joković se vraća u Gruž

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 18:22

Hrvatski reprezentativac je imao brojne ponude poput one iz Kragujevca, no odlučio se na egzotiku.

U Dubrovniku je po običaju ljeto vrlo prometno, no ovdje nije riječ o turističkoj sezoni već o vaterpolo klubu Jug. Naime, klub iz Gruža će u sljedeću sezonu ući u dosta izmijenjenom sastavu, a za sad je rubrika odlasci nešto popunjenima.

Klub su već napustili Danilo Merkulov, koji je otišao u Ferencvaroš, Luka Lončar u Pro Recco, Amerikanac Obert je objesio kapicu o klin, a vrlo lako je moguće da istu stvar napravi i Xavi Garcia, no njegova odluka još nije službena.

Posljednji je Gruž napustio Paolo Obradović, koji je želio nastaviti priču s Jugom, no nije se dogovorio pa je birao između brojnih ponuda, a jedna od njih je stigla iz Kragujevca te u konačnici odabrao vaterpolsko - egzotičnu Tursku. Tako će Obradović od sljedeće sezone nositi kapicu Istanbulskog kluba Enka, koji svake godine igra kvalifikacije za Ligu prvaka, a također nerijetko u svojim redovima ima svjetske zvijezde, javlja 24 sata.

U klubu će našeg reprezentativca dočekati 40-godišnji Damir Burić, koji već nekoliko sezona pliva u tamošnjem bazenu. Za Enku su kroz povijest između ostalih igrali i Igor Hinić te Grk Kolomvos, koji je prema informacijama 24. sata tamo u tri sezone zaradio 240 tisuća eura.

Odlazak jednog hrvatskog reprezentativca nadoknadili su drugim pa se tako u Dubrovnik vraća Maro Joković, koji je u posljednje dvije sezone nosio kapice Olympiakosa te talijanske Brescije.

Prijelazni rok još nije gotov te čelne ljude Juga očekuje još posla prije svega u rubrici dolasci, a posebno ukoliko se oprosti Garcia.


Tagovi

Jug COMaro Joković

Ostale Vijesti