REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Pregled olimpijskog dana: Barakude pobijedile Srbiju, Perković u finalu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 16:08

Našim sportašima ide sve bolje i bolje

Novi dan nova uzbuđenja. Kako odmiču Olimpijske igre, tako na raspored dolaze nova natjecanja, a jedno od onih kojem smo se najviše veselili su svakako atletske discipline. I to s razlogom. Sandra Perković, Sara Kolak, Filip Mihaljević samo su neka od imena koja vežemo uz medalje, jako nas zanima kako će se rasplesti njihovi nastupi sred japanske prijestolnice.

Led je probila Sandra Perković. Naša najbolja atletičarka zauzela je treće mjesto u kvalifikacijama te je s hicem od 63.75 metara izborila nastup u finalu. S druge strane, Marija Tolj nije imala sportske sreće. U drugoj kvalifikacijskoj skupini Marija Tolj bacila je disk 61.48 metara i ostala na 13. mjestu, samo četiri centimetra "prekratka" za plasman među 12 najboljih i veliko finale.

Pucalo se danas i iz puške. Snježana Pejčić je ostala bez finala u gađanju MK puške u trostavu na 50 metara, pogodila je 1.169 krugova, finale joj je izmaklo za samo tri kruga. Time završava njena avantura u ovoj disciplina na igrama.

Danas smo i jedrili. Uspjeh je polovičan, barem kada je lov na medalje u pitanju. Sutra se Tonči Stipanović kao trećeplasirani u plovu bori za još jednu medalju u klasi Laser, dok je Elena Vorobeva okončala debitantski olimpijski nastup u Laser Standardu na 12. mjestu. Braća Šime i Mihovil Fantela su u klasi 49er tek nekoliko godina, a već dobro kotiraju na ovim igrama u Tokiju. Kao osmi čekaju finale u ponedjeljak, bez nekih izgleda za odličja.

Zak raj, zvijezde današnjeg dana – vaterpolisti. Barakude su svladale Srbiju rezultatom 14:12 u četvrtoj utakmici grupne faze turnira i time osigurale četvrtfinale. Ostao nam je još jedan grupni sraz, onaj s vodećom Španjolskom koji će odlučiti o prvom mjestu.

Sve u svemu, igre za sad prolaze sjajno, barem ako se pita hrvatske olimpijce. Za sad smo osvojili šest medalja, no sve se čini da bi mogli dogurati do deset. Sve će se okončati 11.kolovoza kada ćemo pobrojiti medalje i pogledati konačni skor. Koju god poziciju zauzeli, našim sportašima možemo samo – čestitati.


Tagovi

Olimpijske igreSandra PerkovićBarakude

Ostale Vijesti