REUTERS/Mike Segar
REUTERS/Mike Segar

Peti dan Olimpijskih igara: Čilić i Dodig idu dalje, Vekić ispala, Vaterpolisti podbacili

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.07.21. | 16:05

Sve u svemu, puno slabiji dan od jučerašnjeg...

Nakon jučerašnjeg dana iz snova, gdje je Hrvatska u razmaku od svega nekoliko sati postala bogatija za čak dvije medalje (Matea Jelić i Toni Kanaet tekvondo, zlato i bronca), današnji dan nije donio baš puno veselja. Naši sportaši su i dalje u igri, no na nove medalje ćemo pričekati, idealno samo do sutra.

Dan je započeo uz još jednog tekvondaša, Ivana Šapinu. Četvrtfinale je osigurao, pao je Meksikanac Carlos Sansorese rezultatom 6:4, teže od očekivanog. Potom je uslijedila borba za mjesto u polufinalu protiv Kineza Hungvje Suna. Nažalost, ništa od borbe za medalju. Iako je imao 5:1 dvadeset sekundi prije kraja, nedostajalo je koncentracije, Kinez je iskoristio šansu i udarcima u tijelo sve preokrenuo u svoju korist. Šteta. S ovom borbom je završio tekvondo turnir za naše predstavnike.

Simultano s našim tekvondo predstavnikom, Snježana Pejčić i Petar Groša su se okušali u parovima. Njihove zračne puške nisu bile baš precizne, baš kao i u individualnoj konkurenciji. Ništa od finala, ostvarili su tek sedamnaesto vrijeme od 29 natjecatelja i tako ostali bez završnice. Opalili su 624.2 kruga, dok su posljednji finalisti iz kvalifikacija Mađari bili na 627.9.

Danas je bilo akcije i na vodi. Tonći Stipanović u klasi laser drži sedmo mjesto, Elena Vorobjeva, Ruskinja koja nastupa pod našom zastavom je trenutno deseta u klasi radial, dok su Šime i Mihovil Fantela odradili tek jedan od tri predviđena plova u klasi 49er. Četvrto mjesto, čeka se nastavak.

A onda – tenis. Krenimo od parova. Dok Nikola Mektić i Mate Pavić nastupaju kao prvi favoriti za zlato, Ivan Dodig i Marin Čilić se također nameću u borbi za medalju. Marin je u singl konkurenciji ispao, no u parovima je s Dodigom sjajan. Danas je bilo 6:3, 7:5 protiv Rajeeva Rama i Francesa Tifoea.

Za razliku od tenisača, vaterpolisti su podbacili. U današnjem, drugom susretu skupine B, poraženi smo od Australije rezultatom 11:8. Falilo je preciznosti u napadu, bila je to puno drugačija predstava od one otprije dva dana kada smo ispratili Kazahstan s preko 20 pogodaka u mreži. Ukoliko želimo dalje u knockout, morat ćemo još jednom pobijediti, Crna Goru, Srbiju ili Španjolsku.

Za kraj, prava šteta za Donnu Vekić. Nakon sjajne predstave protiv Sabalenke, umor je svladao našu tenisačic, jednostavno nije mogla protiv sjajne Kazahstanke Rybakine. Izgubila je s 2:0 u setovima, bilo je 7:6, 6:4 nakon malo manje od dva sata igre.

Za kraj spomenimo još, Nikola Miljenić je ostvario 28. Mjesto u discipline 100m slobodno. Može biti zadovoljan, s 49.25 je skinuo osobni rekord. Ipak daleko je to od našega Draganje koji je u Rimu prije 11 godina ostvario 48.18.

Za razliku od jučerašnjeg dana, danas nismo bili na razini. Ipak, igre su praktički tek krenule, ima još puno za igrati na borilištima diljem japanske prijestolnice.


Tagovi

Marin ČilićIvan DodigDonna VekićBarakudeOlimpijske igre

Ostale Vijesti