FOTO: HVS
FOTO: HVS

Nakon velike drame i 15 ispucanih peteraca, Barakude izborile Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.02.21. | 15:29

Raspucavalo se u tri serije, svaka reprezentacija ispucala je 15 petaraca, a tada je Bijač obranio, Vrlić zabio i plasirao Hrvatsku na Olimpijske igre

Hrvatski vaterpolisti uhvatili su zadnji vlak za Olimpijske igre u Tokiju. U ključnoj utakmici, doslovno kvalifikacijskoj, dramatičnoj do samog kraja, pobijedili su nakon peteraca Rusiju 25:24 i uzvratili joj za poraz u skupini.

S obzirom na važnost susreta, Hrvatska nije odigrala na razini svojih mogućnosti, ali je bolje otvorila utakmicu i nakon prvih osam minuta na semaforu je stajalo 4:3 za igrače izbornika Tucaka.

Međutim, Rusi su dodali gas i na temelju bolje igre u drugoj četvrtini otišli na kratki predah s vodstvom od 7:6. Ključnom se pokazala treća četvrtina, u kojoj se razbranio i Marko Bijač. Naime, prvo su Rusi pri minimalnom vodstvu promašili peterac, a nekoliko napada kasnije nisu iskoristili ni dva igrača više u bazenu.

Barakude su to kaznile, povele 8:7 pogotkom Bukića, okrenule rezultat i u posljednju četvrtinu ušle s vodstvom 9:8. A u tih posljednjih osam minuta igralo se gol za gol. Hrvati se nikako nisu uspjeli odvojiti na dva razlike, a Rusi su se uporno vraćali. Samo 15 sekundi prije kraja uspjeli su izjednačiti i izboriti peterce.

A tek tamo gledali smo pravu dramu. Raspucavalo se u tri serije, svaka reprezentacija ispucala je 15 petaraca, a tada je Bijač obranio, Vrlić zabio i plasirao Hrvatsku na Olimpijske igre. Zajedno uz Crnu Goru i Grčku, koji su to izborili dan ranije.



Tagovi

Barakudevaterpolo

Ostale Vijesti