IPA/Pixsell
IPA/Pixsell

Mikrut u Zagrebu stigao do prvog četvrtfinala na Challenger razini

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 06.06.24. | 15:07

Pobjeda u dva seta

Splićanin Luka Mikrut (ATP - 509.) prvi je od hrvatskih tenisača uspio izboriti plasman u četvrtfinale ATP Challengera Zagreb Open pobijedivši u drugom kolu osmog nositelja, Portugalca Henriquea Rochu (ATP - 203.) sa 6-3, 6-2 za 85 minuta igre na središnjem terenu teniskog kompleksa na Šalati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za 20-godišnjeg hrvatskog tenisača ovo je prvo četvrtfinale na Challenger Touru u pojedinačnoj konkurenciji, a do njega je došao na doista uvjerljiv način, potpuno nadigravši svog portugalskog vršnjaka.

Već u najavi meča je Mikrut rekao da dobro poznaje suparnika, iako nikada prije nisu igrali službeni meč, te da vjeruje u svoje izglede za pobjedu, ako sprovede u djelo taktičke zamisli. Upravo to je i učinio.

Mikrut je iskorstio četiri od pet prilika za 'break', spasio tri od četiri 'break'-lopte koje je imao Portugalac te dominirao i u ostalim statističkim kategorijama.

Mikrutov četvrtfinalni suparnik će biti pobjednik dvoboja između Francuza Enza Couacauda (ATP - 208.) i Meksikanca Rodriga Pacheca Mendeza (ATP - 455.).

CH Zagreb Open, pojedinačno - 2. kolo

Oriol Roca Batalla (Špa/3) - Filip Mišolić (Aut) 6-4, 7-6 (5)

Enrico Dalla Valle (Ita) - Francesco Maestrelli (Ita) 7-6 (4), 6-2

LUKA MIKRUT (HRV) - Henrique Rocha (Por/8) 6-3, 6-2

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Luka MikrutZagreb Open Challenger

Ostale Vijesti