REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Mađari potopili Barakude: Hrvatska ostala bez polufinala Olimpijskih igara

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.08.21. | 14:00

Mađari su bili bolji, nisu imali rješenja za Manchercza

Hrvatska vaterpolska reprezentacija porazom od Mađarske ostala je bez polufinala olimpijskog turnira, koje tamo čeka Grčka. Mađari su slavili s 15:11, a Grci su ranije lagano izbacili Crnu Goru s 10:4.

Hrvatska je prva povela golom Vukičevića i do kraja prve četvrtine zadržala prednost od jedan razlike. S 3:2 se ušlo u drugi dio, a onda su Mađari preuzeli inicijativu. Manhercz prvo zabija za izjednačenje, a onda dovodi Mađare u prednost.

Pratili su se do 5:5, a onda Angayl i Varga zabijaju za prednost od dva zgoditka razlike i druga četvrtina završava rezultatom 7:5. U trećoj minuti pretposljednje četvrtine činilo se da će se Hrvatska vratiti brzo u igru kada je Bukićev zgoditak priznat nakon VAR-a za rezultat 6:7, ali samo minutu kasnije Zalanki sam na šutu vraća ponovo na plus dva.

Ipak, Mađari su ostali u petoj minuti s dva igrača manje što koristi Obradović i zabija sedmi gol za Hrvatsku na utakmici. Samo minutu kasnije izvrsno je reagirao Bijač i obranio napad Mađara, a onda Lovre Miloš golom za 8:8 nakon nepotrebnog prekršaja Mađara vraća Hrvatsku u igru.

Minutu i pol prije kraj pretposljednje četvrtine Mađari vraćaju prednost. Prvo je igrača više iskoristio Manhercz i zabio svoj peti gol na susretu, a onda na 10:8 rezultat postavio Erdelyi. Na tri razlike digli su se Mađari nekoliko sekundi prije kraja pretposljednje četvrtine nakon što je Nagy obranio zicer Vrliću, a onda na drugoj strani zabio Vamos u trenutku dok su Mađari imali dva igrača više.

Nagy se razbranio ranije, a isto je nastavio u posljednjoj četvrtini. Prvo je obranio Lončaru pa onda i Obradoviću, a raspad Barakuda iskoristio je najbolji igrač susreta Manhercz i zabio svoj šesti gol za 12:8. Malu nadu daje Fatović golom u četvrtoj minuti nakon isključenja Varge, ali brzo na plus četiri vraća neometani Vamos bombom iz daljine. Odmah u idućem napadu Lončar je smanjio na minus tri, a onda pokušao iznenaditi Nagyja i iz teške situacije šutirao što mađarski golman brani.

Do kraja su Barakude promašile nekoliko napada i Mađari su slavili s 15:11.


Tagovi

Hrvatski vaterpolski savezBarakude

Ostale Vijesti