Ludi skandinavski derbi: Danska imala sve, pa osam sekundi prije kraja završila u velikim problemima!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.01.16. | 22:09

Viteškom borbom Šveđani izvukli bod u skandinavskom derbiju i gurnuli Dance u probleme.

Slično kao Norveška jučer protiv Makedonije, i Danska je večeras u srazu s otpisanom Švedskom propustila priliku doći nadomak polufinala Europskog rukometnog prvenstva. Skandinavski derbi završio je 28:28, što znači da u posljednjem kolu Danci neće smjeti izgubiti od Nijemaca. A da su dobili Šveđane, imali bi poprilično komfornu situaciju i čak bi ih dalje vodio i poraz do šest golova razlike.

Danci mogu lupati glavom u zid, jer vodili su cijelu utakmicu, a dvije i pol minute prije kraja imali su +3. No, osam sekundi prije isteka vremena Zachrisson im je iz ruku iščupao jedan bod.

Švedska je vodila u samo tri navrata, 1:0, 2:1 i 3:2, a onda su od 8. minute ritam počeli diktirati Danci. Uspjeli su se odvojiti, otići i na +5, ali gubili su koncentraciju u završnim trenucima. Tako su i u finišu prvog dijela dopustili da Šveđani serijom 3:0 smanje zaostatak na poluvremenu na 13:15.

Zanimljivo, u drugom dijelu Švedska niti jednom nije uspjela izjednačiti, sve do osam sekundi prije kraja za konačni rezultatat. Nije se niti Danska više uspjela odlijepiti, igralo se gol za gol, no kada su Hansen i društvo dvije minute prije kraja otišli na tri gola prednosti, činilo se da je sve riješeno. Ipak, Zachrisson, Nielsen, pa opet Zachrisson pomrsili su im račune.

Zachrisson, Jakobsson i Andreas Nilsson bili su najefikasniji kod Šveđana s pet golova, a po četiri zgoditka dodali su Kallman i Ostlund. Dansku je predvodio Damgaard sa sedam pogodaka, Mikkel Hansen je zabio pet, a Eggert i Mensah po četiri.

Sutra će Danska, dakle, u posljednjem kolu odlučivati o polufinalu u direktnom srazu s Njemačkom, dok Španjolska ima otvoren put protiv Rusije.

Europsko prvenstvo, skupina 2:

Španjolska - Mađarska 31:29 (15:15)
Danska - Švedska 28:28 (15:13)

Poredak:

1. Danska 7
2. Njemačka 6
3. Španjolska 6
4. Rusija 3
5. Švedska 2
6. Mađarska 0

Parovi posljednjeg kola (srijeda):

Njemačka - Danska
Španjolska - Rusija

(Foto: EHF Euro)


Tagovi

švedska rukometna reprezentacijadanska rukometna reprezentacijarukometOstali sportovi

Ostale Vijesti