Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Kustić: “Sjajan uspjeh, posebno mi je drago zbog starijih igrača”, kapetan Marinović: “Nećemo na SP-u biti samo prolaznici”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 23:19

Slavlje u Zagrebu potrajat će do ranih jutarnjih sati...

Hrvatska je remijem protiv Poljske (2-2) u uzvrtanoj utakmici playoffa za plasman na Svjetsko prvenstvo izborila Mundijal u Ubekistanu.

"Napokon sam to dočekao, prvi puta idem na Svjetsko prvenstvo nakon puno godina u reprezentaciji. Hvala publici. Atmosfera je bila fenomenalna. Pet-šest utakmica pamti se za cijeli život. Ovo je bila jedna od takvih. ", kazao je kapetan futsalske reprezentacije Dario Marinović nakon trijumfa protiv Poljske u play-offu i plasmana na Svjetsko prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine igra u Uzbekistanu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je u prvom susretu play-offa na gostovanju u Koszalinu pobijedila sa 3-2, dok je uzvrat u KC Dražen Petrović završio 2-2. Hrvatska je povela 2-0 golovima Darija Marinovića (16.) i Franca Jelovčića (30.), dok su za Poljake zabili Piotr Skiepko (34.) i Michal Kubik (59.).

Hrvatski igrači futsala do sada su samo jednom sudjelovali na svjetskom prvenstvu i to 2000. u Gvatemali ispavši u drugom krugu natjecanja. Zlato su osvojili Španjolci, a Hrvatska je na koncu bila peta.

"Jako mi je to nedostajalo i jako sam to želio. Imali smo pritisak neuspjeha, ali zbog tih neuspjeha ovaj je uspjeh još veći", kazao je Marinović.

Upravo je njegovim golom Hrvatska povela u 16. minuti, a velike zasluge ima i za drugi pogodak.

"Posve zasluženo smo prošli uz pomoć ove divne publike, pokazali smo da smo bolji od Poljske. Sada moramo uživati u trenutku, proslaviti, a kada dođe vrijeme dobro se pripremiti za Svjetsko prvenstvo i siguran sam tamo nećemo biti samo prolaznici", dodao je.

Odličnu predstavu pružio je i vratar Zoran Primić.

"Bilo je napeto, atmosfera je bila odlična. Borili smo se kao lavovi u odličnoj atmosferi, izvukli smo sve što smo morali, bili smo bolji i zasluženo idemo na Svjetsko prvenstvo", rekao je hrvatski vratar.

Nakon što je Hrvatska povela sa 2-0, Poljaci su u završnici uspjeli izjednačiti, ali ne i zabiti treći gol.

"Išla je Poljska na sve ili ništa, zabila nam je nakon crvenog kartona i pogodak za izjednačenje, ali spasili smo se. Nećemo tamo biti prolaznici. Idemo napraviti nešto. Publika nam je bila šesti igrač, a na treningu smo vježbali i situacije s igračem manje. Odradili smo sve kako treba", dodao je Primić.

Hrvatskoj futsal reprezentaciji čestitao je i predsjednik HNS-a Marijan Kustić:

"Čestitam svim igračima i stručnom stožeru na čelu s izbornikom Mavrovićem na ovom sjajnom uspjehu, koji smo čekali 24 godine. No, tim je slađe proslaviti ovaj plasman, koji još jednom potvrđuje na koliko je visokoj razini i koliko je snažan hrvatski klupski i reprezentativni futsal", kazao je Kustić za HNS.

"Posebno mi je drago zbog iskusnijih igrača koji su nekoliko puta bili vrlo blizu plasmana, preživjeli su neke bolne i tijesne poraze, i pokazali da se upornost, vjera i borbenost uvijek na kraju isplate. Zahvaljujem i navijačima na odličnoj podršci u ispunjenom Draženovom domu", dodao je.

Na SP-u u Uzbekistanu sudjelovat će 24 reprezetacije, a naslov će braniti Portugalci koji su 2021. na SP-u u Litvi u finalu porazili Argentinu sa 2-1.

Ždrijeb skupina bit će 26. svibnja u Samarkandu.


(Hina)


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaDario MarinovićMarijan KustićFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti