Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Kopija sage Mbappe, ponajbolji svjetski igrač besplatno pojačao rekordere Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.06.24. | 08:20

Nedavno je u očaj bacio hrvatsku publiku i uništio nam san o zlatnoj medalji

Mjesecima smo pratili sagu oko odlaska Kyliana Mbappea iz PSG-a, da bi prije 15-ak dana Real Madrid službeno objavio dolazak jednog od najboljih igrača svijeta i to potpuno besplatno. Bio je to velik gubitak za Parižane, koji su, samo za odštetu prilikom dovođenja Mbappea, Monacu isplatili nevjerojatnih 180 milijuna eura. I na kraju ostali praznih ruku i džepova. Bez osvojene Lige prvaka, ali i bez vraćenog barem dijela uloženog u odštetu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sličan slučaj smo pratili i u vaterpolu, gdje se već nekoliko tjedana u kuloarima pričalo o tome da će, bez ikakve dvojbe, najbolji svjetski golgeter i općenito jedan od najboljih svjetskih igrača - Alvaro Granados - napustiti redove Novog Beograda. Kluba je to koji je, slično PSG-u, poharao mercato i u metropoli Srbije složio 'dream team', koji, na koncu, još uvijek nije donio naslov prvaka Europe u klupske vitrine.

Granadosa se dugo povezivalo s prelaskom u Pro Recco, vaterpolski pandan Real Madridu. Talijanski klub 11 se puta popeo na europski vrh, najviše od svih klubova. Na vječnoj ljestvici drugi najtrofejniji su Mladost i Partizan sa po sedam naslova, tako da se s punim pravom može povući paralela između Real Madrida i Pro Recca.

Na kraju, kao i u slučaju Mbappea, tako se i kod Granadosa obistinila najava te je i službeno potpisao za momčad koju uspješno vodi Sandro Sukno.

“Dolazak u Pro Recco, pored toga što imate priliku trenirati s najboljima, predstavlja ostvarenje sna”, rekao je Alvaro Granados za službenu klupsku stranicu pa dodao:

“Vjerujem da je nošenje kapice ovog kluba san svakog klinca koji igra vaterpolo, a tako je i kod mene oduvijek bilo”.

Talijanski velikan je sinonim za skup vaterpolskih zvijezda, no prošlih godina su veći naglasak stavljali na momčad kao cjelinu, ne toliko na skupljanje najvećih zvijezda.

“Ono što me najviše privuklo kod donošenja odluke o dolasku u Italiju je momčad koju je Pro Recco formirao prethodnih godina. Savršena grupa, definicija riječi momčad i bit će mi čast biti dio ove momčadi”, objasnio je španjolski snajper.

Inače, Granadosu je tek 25 godina, a već se naosvajao medalja u kapici reprezentacije Španjolske. Na četiri posljednja svjetska prvenstva osvojio je po jedno zlato i srebro te dvije bronce, a jednako tako, ima i pobjednička postolja s četiri uzastopne europske smotre. Nakon dva srebra, uslijedila je bronca u Splitu 2022. i na koncu - zlato u Zagrebu 2024. godine. Tada su u finalu pobijedili Hrvatsku, a pobjedu je Španjolskoj donio upravo Alvaro Granados, magičnom šraubom u posljednjoj minuti. Bio je to jedan od najljepših pogodaka posljednjih godina u vaterpolu, kojim je rastužio brojne hrvatske navijače na tribinama. No, ako ništa drugo, zbog tog je pogotka Hrvatska bila prisiljena na Svjetsko prvenstvo u Dohu poslati najjaču momčad, a rasplet vam je poznat - Barakude su u nešto više od mjesec dana europskom srebru pridodali i naslov prvaka svijeta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpološpanjolska vaterpolska reprezentacijaPro ReccoSandro SuknoAlvaro Granados

Ostale Vijesti