Hrvatski vaterpolisti saznali glavne protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.01.20. | 20:00

Čeka ih lakši posao nego rukometaše, ali opeza nikad dosta.

Nažalost, hrvatski rukometaši i vaterpolisti nisu uspjeli na netom završenim prvenstvima Europe osigurati plasman i na Olimpijske igre, stoga ih čeka velik posao kako bi to i postigli. Što se Kauboja tiče, već smo detaljno obradili njihov trnovit put do Tokija, dok će Barakude imati nešto lakši posao.

Što se vaterpola tiče, na OI će također nastupiti 12 reprezentacija. Sedam ih je već osiguralo nastup -to su europski prvaci Mađarska, svjetski prvaci Italija, pobjednici Svjetske lige Srbija, doprvaci svijeta Španjolska, pobjednici Panameričkih igara Sjedinjene Američke Države, najbolja momčad s područja Oceanije, reprezentacija Australije, najbolji iz Azije i Afrike (Kazahstan i Južna Afrika) te naravno domaćin Japan

Za preostala tri mjesta borba će se voditi od 22. do 29. ožujka na kvalifikacijskom turniru u Rotterdamu. Tamo će izabranici Ivice Tucka igrati protiv domaćina Nizozemske, a tu će još biti Crna Gora, Grčka, Rusija, Njemačka, dok ćemo kompletan sastav turnira dobiti nakon potvrde FINA-e. Barakude će ovdje imati nešto lakši posao nego rukometaši, no to nikako ne znači da spomenuti protivnici ne zaslužuju maksimalan respekt i oprez. Utakmice protiv Crne Gore na proteklom prvenstvu najbolji su pokazatelj toga. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijavaterpoloIvica TucakBarakude

Ostale Vijesti