Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Hrvatski par u finalu Opatije

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 22.03.24. | 20:18

Prve nositelje u finalu čekaju drugi nositelji, Talijani Tommaso Compagnucci i Luigi Sorrentino

Hrvatski tenisači Luka Mikrut i Mili Poljičak plasirali su se u finale u konkurenciji parova na ITF M15 turniru u Opatiji pobijedivši branitelje naslova, Ukrajince Vjačeslava Bjelinskija i Oleksandra Ovčarenka s 2-6, 6-4, 10-5.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Splitska kombinacija je do pobjede došla velikim preokretom, jer su Ukrajinci vodili sa 6-2, 2-0 te imali prednost 'breaka' i kod 3-2 u drugom setu. Bjelinskij i Ovčarenko su bili nadomak servisu za pobjedu, kad su kod 4-4 imali 15-40. No, Mikrut i Poljičak su tada nanizali sedam poena i tako osvojili drugi set sa 6-4 te izborili odlučujući 'tie-break'.

U njemu je Ukrajinski par poveo 3-1, ali je hrvatska kombinacija osvojila devet od sljedećih 11 poena i tako se plasirala u meč za pobjednički trofej.

Mikrutu i Poljičku je to drugo uzastopno finale na 52. izdanju Istarske rivijere i prilika da se domognu i drugog naslova zaredom. Bili su pobjednici u Rovinju, a Mikrut će pokušati doći do rijetkog pothvata - osvajanja sva tri pobjednička trofeja u paru na istom izdanju Istarske rivijere, jer je u Poreču bio pobjednik u paru s Alenom Billom.

Prve nositelje u finalu čekaju drugi nositelji, Talijani Tommaso Compagnucci i Luigi Sorrentino, koji su sa 6-1, 5-7, 10-8 svladali Ukrajince Ivana Kremenčuckija i Artema Podorožnija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Mili PoljičakLuka Mikrut

Ostale Vijesti