Hrvatska u triler-završnici ostala bez naslova u Svjetskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 18:24

Srbija na Tašmajdanu kroz iglene uši odnijela pobjedu.

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske je u Beogradu na plivalištu Tašmajdan tijesno izgubila finale Svjetske lige sa 11:12 od domaćina Srbije.

U jedva regularnim vremenskim uvjetima u kojima su u drugom poluvremenu snažni kiša i vjetar preuzeli glavnu riječ, Hrvatska je krenula dobro. Na prvi odmor se otišlo sa prednošću 4:1 za naše uz tri gola uz peterca. Mogao je rezultat za dečke Ivice Tucka biti i povoljniji da Branislav Mitrović nije imao dvije fantastične obrane iz same blizine.

U drugoj dionici Srbija se potpuno oporavlja i radi seriju od 5-0 u kojoj dolazi do rezultata 6:4, no Vukičević zabija sa 6:5, i tada utakmica ulazi u balans u kojem nijedna ekipa do kraja utakmice nije imala dva ili više gola prednosti.

Dojam je u zadnjoj četvrtini bio da se Hrvatska može odvojiti, no Jakšić zabija jedva tako da se lopta otkotrljala u mrežu Marka Bijača a, nakon što je Vrlić postigao zgoditak za novo vodstvo Hrvatske, jedan od najboljih igrača svijeta Dušan Mandić zabija izravno iz prekršaja fantastičnom „šraubom“ sa sedam metara.

Vukičević je zaslužan za novo vodstvo Hrvatske od 10:9, no tada na scenu stupa Filip Filipović. Prvo zabija za izjednačenje, pa nakon toga, nakon sumnjive sudačke odluke pred Mitrovićevim golom, i za vodstvo Srbije 11:10.

U sljedećem napadu suci ipak dosuđuju isključenje za Srbiju, te naš najbolji pojedinac danas Ante Vukičević, postiže pogodatk za izjednačenje 11:11 sa 29 sekundi prije kraja. Što znači da Srbija ima puni napad za gol i vjerojatnu pobjedu.

Nisu se trebali previše oznojiti s obzirom da je već 15 sekundi prije kraja dosuđen jako diskutabilan peterac kojeg, naravno, Filip Filipović realizira za 12:11.

U zadnjih 15 sekundi se napadu priključio i Bijač koji je i uputio zadnji udarac s otprilike 8 do 9 metara, no otišao je daleko od gola. To je označilo kraj i slavlje za domaćina u napetoj i vremenskim uvjetima otežanoj finalnoj utakmici ovogodišnje Svjetske lige.

Najbolji u našoj reprezentaciji je bio Ante Vukičević sa pet golova, dok su u Srbiji najefikasniji bili Dušan Mandić i Filip Filipović s po četiri.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaSvjetska liga u vaterpoluHrvatskaSrbijasrpska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti